Obustavljenja istraga: Bacanje bombe na kuću Šekija Radončića otišlo u zastaru

Kantonalno Tužilaštvo u Sarajevu obavijestilo je, nakon 11 godina i tri mjeseca, novinara i publicistu Šekija Radončića da je obustavilo istragu zbog apsolutne zastare protiv N.N. osobe koja je 3. jula 2004. godine ispred njegove kuće u Sarajevu bacila bombu. Radončić je kazao da je ovakav ishod bio očekivan

Kantonalno Tužilaštvo u Sarajevu obavijestilo je, nakon 11 godina i tri mjeseca, novinara i publicistu Šekija Radončića da je obustavilo istragu zbog apsolutne zastare protiv N.N. osobe koja je 3. jula 2004. godine ispred njegove kuće u Sarajevu bacila bombu.

Radončić je “Dnevnim novinama” kazao da je ovakav ishod bio očekivan.

Naredba Kantonalnog tužilaštva da neće sprovoditi istragu protiv NN lica koja su iz automobila aktivirali i, zaštićeni mrakom, bacili bombu ispod prozora moje kuće, samo potvrđuje pravilo da su ovakva krivična djela najteže dokaziva i da je počinioce takvih terorističkih ataka u suštini najteže pronaći. U svakom slučaju, zahvalan sam bosanskoj i crnogorskoj policiji koje su učestvovale u rasvjetljavanju ovog slučaja, iako nijesu pronašli izvršioce i nalogodavce. Bilo pa prošlo”, kazao je Radončić DN, prenosi portal CdM.

On ističe da je zanimljivo da Tužilaštvo svoje obavještenje nije uputilo na njegovo ime, već na ime njegove majke i, što je još zanimljivije, potpisuje ga “šef Odjeljenja za privredni kriminalitet”, a ne, što bi bilo mnogo prirodnije, šef Odjela opšteg kriminaliteta. Inače, odmah nakon izvršenog uviđaja, sarajevska policija je izdala saopštenje u kojem je to krivično djelo okvalifikovala kao “teroristički čin”.

Tog dana, nepoznata osoba ili više njih aktivirala je bombu ispred kuće novinara, publiciste i istražitelja ratnih zločina Šekija Radončića, oko pet sati ujutro, a od posljedica detonacije polomljena su stakla na prozorima njegove kuće. Prethodne večeri Radončić je učestvovao u emisiji TV Crne Gore “Otvoreno”, u kojoj je govorio o nezakonitom deportovanju bosanskohercegovačkih izbjeglica uhapšenih na teritoriji Crne Gore tokom maja 1992. godine, kasnije pobijenih u Republici Srpskoj. 

Emisiju su putem satelita i kablovske televizije mogli da gledaju i građani BiH. I crnogorska policija je u vezi s ovim slučajem ispitala nekoliko osoba koje je Radončić pominjao u svojim tekstovima, ali nije uspjela da otkrije ko je aktivirao bombu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!