Francesco Bove, koga su u Bronksu napala dva pit bula: “Mislio sam da umirem, sveštenik mi je dao posljednji obred”

Bove je bio na operacionom stolu pet sati, jer su mu nedostajala dva ogromna parčeta mesa sa obje ruke, a uvo mu je bilo pocijepano na komade. Takođe je pretrpio višestruke posjekotine na rukama, nogama i po grudima. Policija je odmah uhapsila vlasnicu i određena joj je kaucija od 35.000 dolara

Šezdesetdvogodišnji muškarac je napadnut i zamalo ubijen u krvoločnom napadu dva pit bula u Bronxu, dok su prolaznici panično pokušavali da ga spasu, saopštila je policija u subotu.

Francesco Bove išao je u petak, oko devet sati ujutro, prema crkvi, kada su se, izgleda, psi oslobodili i počeli da ga napadaju i ujedaju. Napad je bio toliko nasilan da je sveštenik čak Boveu dao i posljednji obred.

“Rekao sam mu da osjećam da umirem”, rekao je Bove sljedećeg dana iz svog bolničkog kreveta, sa rukama, nogama i glavom zamotanom i zavoje, prenosi portal kurir.rs.

Francesco Bove bio je na operacionom stolu pet sati, jer su mu nedostajala dva ogromna parčeta mesa sa obje ruke, a uvo mu je bilo pocijepano na komade.

Takođe je pretrpio višestruke posjekotine na rukama, nogama i po grudima.

“Užasno mi je žao što će psi biti uspavani”, rekao je Bove za pit bulove koji su ga napali.

Bove je ispričao i kako mu je sveštenik rekao: “Ne odustaj”.

“I zato i nijesam”.

Policija je saopštila da je vlasnica pasa, izvjesna Cynthia Oliver, dala komandu da napadnu Francesca nakon prepirke, ali je Bove, inače italijanski imigrant, rekao da nikada nije razgovarao sa tom ženom.

“Ti psi su naučeni da se bore”, rekao je Bove.

Francesco je, inače, umjetnik koji živi na Coney Islandu i posjeduje divnog i nježnog pit bula, Ginu. U Bronxu je bio da posjeti crkvu i pronađe način kako da pomogne u njenoj restauraciji.

Kako su se psi približavali, on je pomislio da žele da se pomaze, ali njihovi očnjaci su imali nešto drugo na umu.

“Prišli su mi, mislio sam prijateljski, ali su odjednom skočili na mene i osjećao sam kako me ujedaju”, rekao je Bove i dodao: “Počeo sam da ih šutiram i primijetio da mi fali veliki dio mesa sa ruke. Mogao sam da vidim kost”.

“Bilo je jasno da su psi željeli njegovu krv”, rekao je Francescov sin Anthony i dodao da su psi lizali krv koja se nalazila po ulici.

Nekoliko komšija je pritrčalo da pomogne, naoružani lancima, palicama, pokušavajući da sklone pse sa jadnog čoveka. Prskali su ih vodom, ali psi su nastavljali napad, saopštili su iz policije.

Policija je odmah uhapsila vlasnicu i određena joj je kaucija od 35.000 dolara.

To nije prvi napad ovih pasa. Komšinica Marguerite Gauthier (55) rekla je kako je jedan od njih početkom godine ujeo za nogu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!