Incidenti u Kotoru: Mitropolit Mihailo udario stariju ženu (VIDEO)

“Ja nemam običaj bilo koga da udaram, posebno ne neke tamo plaćene babetine. Samo sam joj stavio ruku na usta jer me ona prije toga pljunula”, kazao je Mihailo “Vijestima”

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo Dedeić udario je danas stariju ženu dva puta u predjelu lica – prvo u trenutku kada mu je starica stala na put, a onda i prolazeći pored nje.

“Ja nemam običaj bilo koga da udaram, posebno ne neke tamo plaćene babetine. Samo sam joj stavio ruku na usta jer me ona prije toga pljunula”, kazao je Mihailo “Vijestima”.

Na pitanje novinarke “Vijesti” da li može nazivati ljude “babetinama” i vrijeđati ih, ili pred njim svi treba da su isti, Mihailo je kazao da svi i jesu isti i da mu je “žao jadne starice”, ali da je, “kao i većina prisutnih ljudi bila potplaćena”.

Incident se dogodio uoči Javne rasprave o Nacrtu zakona o vjerskim slobodama koja je danas trebalo da se održi u Kotoru.

Na snimku se čuje da su okupljeni građani Mihaila prozivali pogrdnim uzvicima.

Kako javlja reporter “Vijesti”, građani su Mihailu govorili “Odlazi sotono”. On je otišao kada mu je dio okupljenih građana zatvorio kapiju na ulazu u palatu Bizanti.

Rasprava u Kotoru na kraju nije održana.

Slična situacija se dogodila i prije nekoliko dana, kada je zbog Mihailovog dolaska odložena Javna rasprava o Nacrtu zakona o vjerskim slobodama u Bijelom Polju. Mihaila su takođe dočekale pristalice SPC uzvicima “Sototno”, “Juda”, “Došao si da zavađaš”…

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!