Sliku svoju ljubim: Sarajevski ugostitelj Sejo Brajlović podigao sebi spomenik u prirodnoj veličini!

Sejo je spomenik podigao još prije pola godine, a nalazi se na njegovom ranču u mjestu Cvilin kod Ustikoline. “Spomenik je izrađen od bronze, isto ko ono što je Tito sebi radio spomenike”, kaže on. Nije ga, dodaje, briga za komentare, jer je to radio “za sebe i svoju dušu”

Sejo Brajlović, poznati sarajevski ugostitelj, podigao je sebi spomenik i to u prirodnoj veličini.

Sejo je za portal Klix.ba kazao da je spomenik podigao još prije pola godine, a nalazi se na njegovom ranču u mjestu Cvilin kod Ustikoline.

“Spomenik je izrađen od bronze, isto ko ono što je Tito sebi radio spomenike”, kaže Sejo.

Izrada ovakvog spomenika je izrazito skupa, ali Sejo kaže da je imao poseban dogovor s jednim čovjekom čije ime ne želi da otkriva.

“S njim sam se dogovorio da ću mu malog unuka, koji još ne priča, dovesti i ako kaže ‘deda’ dobiće novac. Ali ako kaže ‘Vladimir Nazor’ neće dobiti ništa. To je ta finta”, pojašnjava Sejo.

On kaže da ga nije briga za komentare, jer je to radio “za sebe i svoju dušu”.

“Ja imam ranč što ga niko nema u državi. Jedan šeik mi je davao deset miliona dolara i nijesam ga dao. To je jedno čudo”, dodaje Sejo.

Autor ovog, kako kaže, “specijalnog umjetničkog djela”, je akademski vajar i profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, Enes Sivac.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!