Achtung, achtung: Šef srpske masonske lože ambasador Crne Gore u Berlinu!

Osim što je prvi čovjek masonske lože Srbije, Vujačić je i član srpskog ogranka Trilateralne komisije, udruženja koje je poznato i kao svjetska vlada u sjenci. Članica srpskog ogranka Trilaterale –  “East – West Bridge”(EWB) odnedavno je i sestra premijera Mila Đukanovića, Ana Đukanović

Vlada je juče imenovala velikog majstora Regularne velike lože Srbije Ranka Vujačića za ambasadora Crne Gore u Berlinu, u Njemačkoj, potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora iz Vlade.

Protiv te odluke, koju je predložio šef diplomatije Igor Lukšić, glasali su ministri odbrane i unutrašnjih poslova Milica Pejanović Đurišić i Raško Konjević.

Ako je ta odluka za kritikovanje Vlade, onda treba imati u vidu da su, osim Vlade, u političkim konsultacijama, Vujačića podržali i šef države Filip Vujanović i predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić, rekao je “Vijestima” u neformalnom razgovoru ministar iz redova DPS-a. 

Vijesti pišu da je Vujačić navodno u Organizaciji ujedinjenih nacija za industrijski razvoj (UNIDO) sa sjedištem u Beču, svojevremeno lobirao za potapanje kanjona Tare kako bi se izgradila hidroelektrana Buk-Bijela.

Osim što je prvi čovjek masonske lože Srbije, Vujačić je i član srpskog ogranka Trilateralne komisije, udruženja koje je poznato i kao svjetska vlada u sjenci. Članica srpskog ogranka Trilaterale –  “East – West Bridge”(EWB) odnedavno je i sestra premijera Mila Đukanovića, Ana Đukanović. 

U vladajućim krugovima juče se spekulisalo da je imenovanje Vujačića zapravo kontrausluga za lobiranje za Buk-Bijelu i zasluga što je Ana Đukanović postala članica dijela Trilaterale.

Vujačić je rođen 1951. u Beogradu. Prema sajtu EWB, govori engleski, francuski, španski, ruski i njemački. U UNIDO je radio oko dvije i po decenije na različitim pozicijama. Član je i Rotari kluba Beč-Hofburg. Da bi Vujačić predstavljao Crnu Goru  u Berlinu, Vujanović treba da potpiše ukaz o njegovom imenovanju, a zvanični Berlin da mu da agreman.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!