Video: Vučić izviždan i napadnut u Potočarima, reis Kavazović smirio prisutne

Dok je centralnom obilježju prilazio srbijanski premijer Aleksandar Vučić, čulo se negodovanje hiljada okupljenih. Uslijedili su zviždici i komešanja. Na Vučića su pojedinci bacali i kamenje, ali je osiguranje premijera Srbije spriječilo veći incident

Premijer Srbije Aleksandar Vučić verbalno je napadnut i izviždan u Memorijalnom centru Potočari u centralnom spomen-obilježju tokom polaganja bijelog ljiljana u znak sjećanja na 8.372 ubijena srebrenička Bošnjaka. Jedan dio prisutnih je na Vučića i njegovo obezbijeđenje bacao kamenice, flaše i cipele.

Kako piše oslobodjenje.ba, dok je centralnom obilježju prilazio srbijanski premijer Aleksandar Vučić, čulo se negodovanje hiljada okupljenih. Uslijedili su zviždici i komešanja. U jednom trenutku prisutni su počeli bacati predmete na Vučića izrevoltirani njegovim riječima da se u Srebrenici nije desio genocid.

Na Vučića su pojedinci bacali i kamenje, ali je osiguranje premijera Srbije spriječilo veći incident.

Jedan od članova osiguranja premijera Srbije pokušao je razvući kišobran kako bi zaštitio Vučića, ali je premijer Srbije to odbio.

Srbijanski Blic javlja da je Vučić pogođen kamenom u lice.

Nakon toga reis-u-ulema Reis ef. Kavazović se obratio prisutnima i smirio atmosferu i uzavrele strasti u Potočarima.

– Draga braćo i sestre. Ostanimo dostojanstveni u našem bolu. Ostanimo dostojanstveni kao muslimani, to je naša obaveza prema našim šehidima i našoj vjeri. Vi koji ste došli ovdje da klanjate svojim članovima porodica okrenite se prema tabutima,  a ne prema onima koji su danas ovdje došli iz različitih razloga, riječi su reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića koji je smirio atmosferu i uzavrele strasti.

Avaz javlja da je jedan napadač uhapšen.

VIC dana

  • Mujo i Suljo u pustinji

    Sretnu se Mujo i Suljo usred pustinje. Mujo nosi telefonsku govornicu, a Suljo vreću kamenja. Pita Suljo Muju: – Što će ti, ba, telefonska govornica? – Radi lavova, – Mujo će. – Kako ba, radi lavova, – pita Suljo.

Biser Dana

Idi na VRH
error: Content is protected !!