Bosanka Arnela Karabegović pobijedila na takmičenju Miss Illinois

Iza devetnaestogodišnje Bosanke, koja je prošle godine počela da se takmiči na izboru za Miss, do sada je 12 osvojenih titula na takmičenjima ljepote

Da su Bosanke i Hercegovke među najljepšim djevojkama svijeta potvrdila je i mlada Tešanjka Arnela Karabegović, koja je osvojila još jednu u nizu laskavih titula.

Devetnaestogodišnja Arnela odnijela je pobjedu na takmičenju Miss Illinois, koje je održano u Americi, a njena naredna destinacija je Vašington, gdje će se od 1. do 7. jula boriti za titulu Miss Amerike.

Osim što ponosno i reprezentativno predstavlja svoju zemlju, Karabegović dokazuje da Bosna i Hercegovina posjeduje ljepotice koje dolaze do izražaja na prestižnim takmičenjima širom svijeta. Kako prenosi portal avaz.ba, iza ove uspješne Bosanke, koja je prošle godine počela da se takmiči na izboru za miss, do sada je 12 osvojenih titula na takmičenjima ljepote.

Karabegović bilježi velike uspjehe u raznim takmičenjima, u koje se, između ostalih, ubrajaju Miss Wisconsin United States, Miss Midwest United States, National American Miss, Chicago Ultimate Teen, Americas Ultimate Queen te Mega Ultimate Grand Supreme, gdje je tri puta odnijela pobjedu.

Arnela Karabegović rođena je 1996. godine u Tešnju. Sa samo godinu dana s roditeljima se preselila u Ameriku, odnosno u Čikago, gdje završava posljednju godinu srednje škole.

Foto: Facebook.com

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!