Almin Karamehmedović na prijemu u Bijeloj kući: Obama mi je rekao da mu je drago što smo iste visine

Karamehmedović je donedavno obavljao funkciju izvršnog producenta “Nightlinea”, večernjeg magazina TV mreže ABC, koji je nekoliko godina najgledaniji magazin u Americi. Ekipi ABC-ja priključio se prije 16 godina, dok je u međuvremenu izvještavao iz više od 90 zemalja svijeta

Sarajlija Almin Karamehmedović (42), izvršni producent emisije “World News” na prestižnoj američkoj televizijskoj mreži ABC News, i njegova supruga Amela prisustvovali su prazničnom prijemu u Bijeloj kući, gdje su se družili s Barakom Obamom, predsjednikom SAD, i njegovom suprugom Mišel.

Kako piše Avaz, fotografiju je objavila Alminova supruga Amela na društvenoj mreži Facebook, a uz nju je napisala: “Uistinu posebna noć. Ponosna sam na svog muža.”

Karamehmedović je za “Dnevni avaz” kazao da predsjednik SAD tradicionalno organizuje ovaj prijem na koji su pozvane brojne ugledne ličnosti iz političkog svijeta i svijeta umjetnosti.

“Bilo je političara, glumaca, biznismena… Nas dvoje kratko smo razgovarali s Obamom i njegovom suprugom. Kazao sam mu da sam iz BiH. S obzirom na to da sam ja visok 194, a Obama je nekoliko centimetara niži, rekao mi je: ‘Super da si moje visine, ne moram se saginjati kako bismo se rukovali'”, ispričao je Karamehmedović, koji je nakon večere s američkim predsjednikom uradio intervju povodom obnavljanja diplomatskih odnosa SAD i Kube.

Inače, Karamehmedović je donedavno obavljao funkciju izvršnog producenta “Nightlinea”, večernjeg magazina TV mreže ABC, koji je nekoliko godina najgledaniji magazin u Americi. Ekipi ABC-ja priključio se prije 16 godina, dok je u međuvremenu izvještavao iz više od 90 zemalja svijeta.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!