Ovo je policajac Ognjen Maran kojeg je ubio maloljetnik u Bosanskoj Krupi: “Ne znamo kako će majka preživeti…”

Napadač je ušao u policijsku stanicu i hladnim oružjem prvo napao Marana, koji je odmah podlegao povredama. Zatim je nasrnuo na Hasanovića i teže ga povrijedio, zbog čega je odmah je prevezen u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubljankić”, gdje je stabilizovan

Maloljetnik (15) je sinoć u Bosanskoj Krupi ubio policajca Ognjena Marana i još jednog ranio, a kolege, prijatelji i poznanici opraštaju se od njega putem društvenih mreža.

Jedna od njih napisala je da je Maran imao dvoje djece.

“Policajac koji je ubijen je otac drugarice moje kćeri. Ćerka mu je ove godine otišla u Beč na fakultet. Ima starijeg sina koji živi u Sarajevu. Ima suprugu koja je medicinski radnik… Ima majku za koju ne znam kako će preživjeti ovo. Od jutros mi neki kamen u prsima steže i prijeti da eksplodira. Moje dijete me jutros zove… Plače, a ja ne znam šta da joj kažem…”, napisala je jedna poznanica na društvenoj mreži Facebook.

“Moj sugrađanin, moj komšija. Ljudina od čovjeka, da ovo dočeka od maloljetnog deteta u svojoj državi, u svom gradu, na svom radnom mjestu! Užas”, dodao je komšija ubijenog, koji je trebalo uskoro da proslavi 53. rođendan.

U napadu na policijsku stanicu ranjen je i policajac Avdo Hasanović iz Bosanske Krupe, a napadač je odmah uhapšen.

On je ušao u policijsku stanicu i hladnim oružjem prvo napao Marana, koji je odmah podlegao povredama. Zatim je nasrnuo na Hasanovića i teže ga povrijedio, zbog čega je odmah je prevezen u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubljankić”, gdje je stabilizovan. Kako je potvrđeno za Klix.ba, napad je okarakterisan kao teroristički, prenosi “Kurir”.

Napad na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi je okarakterisan kao teroristički čin, pišu bh mediji.

Foto: Ognjen Maran (društvene mreže)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!