Crnu Goru na Eurosongu 2017. predstavlja Slavko Kalezić sa kompozicijom “Space”

Na konkurs se prijavilo 20 autora sa 27 kompozicija. To je, kako je saopšteno, bio jedan od razloga što je trebalo mnogo vremena da se donese konačna odluka

Stručna komisija RTCG je donijela odluku da Crnu Goru na Eurosongu 2017. predstavlja Slavko Kalezić sa kompozicijom “Space”, autora Momčila Zekovića.

Na konkurs se prijavilo 20 autora sa 27 kompozicija. To je, kako je saopšteno, bio jedan od razloga što je trebalo mnogo vremena da se donese konačna odluka, prenosi portal vijesti.me.

Slavko Kalezić je glumac CNP-a, diplomirao na FDU na Cetinju specijaliziravši glas (solo pjevanje) i ples. Na istom fakultetu završio je magistarske studije. U negovoj muzičkoj biografiji vrijedi istaći izuzetno uspješan nastup na regonalnom takmičenju “X Factor Adria”. Objavio je singlove “Krivac” i “Feel the Love”, a prije dvije godine i debi album “San o vječnosti” sa deset kompozicija. Oktobra 2015. objavio je “remake” čuvenog hita Olivera Mandića “Ljuljaj me nežno”, kao i “remake” pjesama na engleskom pod nazivom “Question”.

Septembra 2016. objavio je još dva singla, “Sudnji dan” i “Freedom”.

Slavko tečno govori engleski, italijanski i španski jezik.

Momčilo Zeković, autor je muzike i teksta za kompoziciju “Space”, poznat je kao član grupe “Perper” sa Cetinja za koju je, kao i za mnoge druge crnogorske izvođače, napisao tekstove i komponovao brojne hitove. Zeković se bavi i književnim radom. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!