Tuga: Umro glumac Nebojša Glogovac

Glogovac je hitno 30. januara ove godine primljen u bolnicu u Beogradu zbog ozbiljnog zdravstvenog problema. Tada se saznalo da je teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno. Bio je smješten u Institutu za onkologiju

Foto: YouTube/Printscreen

Glumac Nebojša Glogovac (48) preminuo je noćas u Kliničkom centru Srbije.

Kako saznaje “Blic”, on je umro na pulmologiji Kliničkog centra Srbije, gdje je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja primljen prije dva dana.

Glogovac je hitno 30. januara ove godine primljen u bolnicu u Beogradu zbog ozbiljnog zdravstvenog problema.

Tada se saznalo da je teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno. Bio je smješten u Institutu za onkologiju.

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao sedam godina. Glogovac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada vrlo popularnoj seriji „Bolji život“ (1987).

Poslije srednje škole je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dvije godine studija se predomislio i 1990. je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umjetnosti, u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Nebojša Glogovac je tumačio brojne uloge na televiziji i u pozorištu.

Jedna od njegovih posljednjih uloga bila je u TV seriji “Nemanjići – rađanje kraljevine”. Tumačio je ulogu Vukana, najstarijeg sina Stefana Nemanje.

Neke od njegovih pozorišnih uloga su u predstavama “Sumnjivo lice”, “Metamorfoze”, “Hadersfild”, “Šine”, “Lutalica”, “Lažni car Šćepan Mali”, “Hamlet”.

Neke od uloga koje će ostati upamćene su u ostvarenjima “Bure baruta”, Nebeska udica”, “Munje”, “Kad porastem biću kengur”, “Klopka”, “Hadersfild”, “Branio sam Mladu Bosnu”, “Krugovi”, “Do koske”, “Enklava”, “Ustav Republike Hrvatske”.

Igrao je u serijama “Porodično blago”, “Moj rođak sa sela”, “Vratiće se rode”, “Vojna akademija”, “Ubice mog oca”, “Ravna Gora”.

Dobitnik je pet Godišnjih nagrada JDP, Sterijine nagrade, nagrade “Miloš Žutić”, “Ardalion”, “Milivoje Živanović”.

Prošle godine je proglašen Evropskim glumcem godine na Film festivalu u Italiji. Dobio je nagrade za najboljeg glumca u filmu “Ustav Republike Hrvatske” na festivalima u Puli i Londonu, kao i Gran pri na Filmskim susretima u Nišu.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!