Italija: Srpkinja uhapšena zbog ubistva zlatara koji je seksualne usluge plaćao zlatom

Policija je do umiješanosti Ljubice Kostić iz Beograda u ubistvo Alda Karlija došla zahvaljujući provjerama telefonskih baznih stanica. Kostić je, prema onome što proizlazi iz istrage, u vrijeme smrti žrtve bila u blizini kuće u kojoj se zločin dogodio

Foto: Printscreen

Italijanska policija uhapsila je Srpkinju Ljubicu Kostić (45) zbog teškog ubistva zlatara Alde Karlija (75) iz Trsta.

Ubistvo se dogodilo 20. decembra 2017. godine.

Zločin se dogodio u porodičnoj kući žrtve u italijanskom mjestašcu Općine, koje se nalazi u blizini Trsta, odmah poslije prelaska iz Slovenije u Italiju, na graničnom prijelazu Sežana.

Kostić se nalazi u zatvoru u Trstu, prenosi Avaz.ba.

Policija je do umiješanosti Ljubice Kostić iz Beograda u ubistvo Alda Karlija došla zahvaljujući provjerama telefonskih baznih stanica. Kostić je, prema onome što proizlazi iz istrage, u vrijeme smrti žrtve bila u blizini kuće u kojoj se zločin dogodio.

Kako se saznaje, Kostić je priznala da je bila tu, ali ne i da je direktno umiješana u ubistvo.

Aldo Karli je imao svoje kanale trgovine zlata i dragulja na crnom tržištu, koje je iz Italije uz pomoć jedne bande sa kojom je bio u kontaktu iznosio i prodavao na crno.

Saslušanjem Ljubice Kostić policija je otkrila da je Aldo u zamjenu za seks usluge, koje su se odvijale u njegovoj radnji u ulici Donadoni u Trstu, plaćao zlatnim nakitom. U najviše slučajeva u pitanju su bile udate žene iz Srbije koje žive i rade u Trstu, a koje je Kostić nalazila i upoznavala sa ubijenim Aldom Karlijem.

Policija traga za još trojicom članova grupe za koje smatraju da su ubili Karlija, a čiji identitet još nije poznat. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!