Delegacija Skupštine Crne Gore ide u Srebrenicu, Popović na čelu

“S obzirom na to da se bliži taj dan i s obzirom na rezoluciju koju je Skupština usvojila 17. juna 2021. godine, a u kojoj se, između ostalog, navodi da institucije Crne Gore moraju poštovati taj dan”, poručio je Smailović i dodao da se Crna Gora takođe obavezala da će obilježiti taj datum glasanjem za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN)

Potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović je kazala da će delegacija te institucije, na čijem će čelu biti ona, otići u Srebrenicu 11. jula, kada se obilježava Dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

Popović je na današnjoj sjednici parlamenta pozvala i kolege iz ostalih poslaničkih klubova da delegiraju predstavnike, prenose “Vijesti”.

Šef Kluba poslanika Bošnjačke stranke (BS) Amer Smailović je rekao da je taj poslanički klub danas uputio dopis predsjediku Skupštine Andriji Mandiću, sa pitanjem na koji način će parlament obilježiti 11. jul – Dan sjećanja na genocid u Srebrenici”.

“S obzirom na to da se bliži taj dan i s obzirom na rezoluciju koju je Skupština usvojila 17. juna 2021. godine, a u kojoj se, između ostalog, navodi da institucije Crne Gore moraju poštovati taj dan”, poručio je on i dodao da se Crna Gora takođe obavezala da će obilježiti taj datum glasanjem za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN).

Smailović je pozdravio odgovor koji mu je uputila Popović.

Potpredsjednica Skupštine je podsjetila da se ta godišnjica obilježava u Podgorici u spomen-parku na Pobrežju.

Foto: Zdenka Popović (Demokratska Crna Gora)

Idi na VRH
error: Content is protected !!