CKPD „Princeza Ksenija” organizovalo nagradno putovanje na Cetinje za najuspješnije sa VIII Pokrajinske smotre recitatora

Gosti Prijestonice Crne Gore su bili recitatori Dunja Milović i Miljan Đurović iz Vrbasa i Dunja Ivanović iz Lovćenca, mentorka Daliborka Milović i članica žirija žirija Jana Krivokapić iz Lovćenca, apsolvent Fakulteta za crnogorski jezik i književnost na Cetinju. Osnovnu školu ”Petar Petrović Njegoš” iz Vrbasa, koja je bila najuspješnija na smotri, predstavljala je sekretarka Dušanka Papović

Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo „Princeza Ksenija” iz Lovćenca organizovalo je nagradno putovanje na Cetinje za najuspješnije sa VIII Pokrajinske smotre recitatora na crnogorskom jeziku, na kojoj su učestvovali učenici iz 14 osnovnih i srednjih škola sa teritorije AP Vojvodine.

Gosti Prijestonice Crne Gore su bili recitatori Dunja Milović i Miljan Đurović iz Vrbasa i Dunja Ivanović iz Lovćenca, mentorka Daliborka Milović i članica žirija žirija Jana Krivokapić iz Lovćenca, apsolvent Fakulteta za crnogorski jezik i književnost na Cetinju.

Osnovnu školu ”Petar Petrović Njegoš” iz Vrbasa, koja je bila najuspješnija na smotri, predstavljala je sekretarka Dušanka Papović. Delegaciju je predvodio Nenad Stevović, publicista, istraživač i organizator crnogorske dijaspore.

“Tokom trodnevnog boravka  gosti iz Vojvodine su pośetili Fakultet za crnogorski jezik i književnost, dvorac kralja Nikole, gradske muzeje, Njegošev mauzolej na Lovćenu, žičaru Kotor – Lovćen, kao i brojne znamenitosti grada Cetinja.

Za njih je upriličen prijem u svečanoj sali prijestonice, a imali su i zapaženo gostovanje u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore. Potomcima crnogorskih iseljenika boravak na Cetinju ostaće u trajnoj uspomeni uz jak podstrijek za dalje aktivnosti u cilju očuvanja i prezentovanja crnogorskih identitetskih karakteristika i pripadnosti državi Crnoj Gori”, saopšteno je iz CKPD „Princeza Ksenija”.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!