Šehović: Nemalo nas ako ne spriječimo svilen gajtan oko države

“Međutim, ovdje se ne radi o tome, već o veoma providnoj i perfidnoj namjeri aktuelne vlasti da silom na sramotu izvrši demografski, tj. izborni inženjering! Preciznije, ideja je da se obesmisli izborni proces na način što izborna volja ne bi zavisila od naših građana, već od nekoliko stotina (ili koliko već bude potrebno) autobusa iz Srbije, koje bi tamošnja vlast, po potrebi, na razne načine prilično lako mogla instruisati”, rekao je Šehović

Ukoliko je ovima na koje premijer misli istinski stalo da dobiju crnogorsko državljanstvo, to mogu vrlo jednostavno učiniti tako što će se, u skladu sa važećim zakonom, odreći državljanstva druge države, kaže lider SD-a Damir Šehović.

“Uostalom, predsjedniku Vlade je ta procedura jako dobro poznata, budući da je on nakon skandala sa sopstvenim dvojnim državljanstvom bio prinuđen da traži otpust iz srpskog državljanstva.

Međutim, ovdje se ne radi o tome, već o veoma providnoj i perfidnoj namjeri aktuelne vlasti da silom na sramotu izvrši demografski, tj. izborni inženjering! Preciznije, ideja je da se obesmisli izborni proces na način što izborna volja ne bi zavisila od naših građana, već od nekoliko stotina (ili koliko već bude potrebno) autobusa iz Srbije, koje bi tamošnja vlast, po potrebi, na razne načine prilično lako mogla instruisati.

Tako bi Crna Gora, za dvije, pet ili deset godina, potpuno je svejedno kad tačno, suštinski postala ponižena i zarobljena država, odnosno 27. izborna jedinica Srbije, kako su oni koji trenutno obnašaju vlast u Crnoj Gori svojevremeno “hrabro” predlagali”, naveo je Šahović na mreži Iks.

Zato su, kako kaže, najavljene izmjene zakona svilen gajtan ne samo za naš građanski koncept, nego za Crnu Goru kao autonomnu državu, koja samostalno odlučuje o sopstvenoj sudbini.

“One prije Vas smo, predsjedniče Vlade, u sličnom podmuklom naumu spriječili. Spriječićemo i Vas i svakog drugog ko krene da se sa tako ozbiljnom temom poigrava zarad dnevne politike.

Nemalo nas ako tako ne bude”, zaključuje Šehović.

Foto: Damir Šehović (SD)

Idi na VRH
error: Content is protected !!