Radulović: Zakonom o državljanstvu ne može se uređivati biračko pravo

“Na bazi, moguće nedovoljno jasno saopštene izjave, ‘prve’ adrese izvršne vlasti, prvo šta se uočava da premijer nije konsultovao svoje (ustavno) pravne savjetnike ili je vrlo loše savjetovan, jer `ponuđeno rješenje` je neustavno i nesaglasno sa članom 45 Ustava Crne Gore. Ovom, površno saopštenom stavu, mora se dodatno prigovoriti na činjenici da se Zakonom o državljanstvu ne može (suprotno Ustavu) uređivati biračko pravo”, saopštio je Radulović

Ostaje nada da će premijer Spajić ubuduće konsultovati relevantne pravne poznavaoce ove teme, saopštio je predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore Branislav Radulović.

“Na bazi, moguće nedovoljno jasno saopštene izjave, ‘prve’ adrese izvršne vlasti, prvo šta se uočava da premijer nije konsultovao svoje (ustavno) pravne savjetnike ili je vrlo loše savjetovan, jer `ponuđeno rješenje` je neustavno i nesaglasno sa članom 45 Ustava Crne Gore. Ovom, površno saopštenom stavu, mora se dodatno prigovoriti na činjenici da se Zakonom o državljanstvu ne može (suprotno Ustavu) uređivati biračko pravo”, saopštio je Radulović.

“U uvjerenju da se radi ili o lošoj interpretaciji ekonomiste koji je objašnjavao ‘vrlo složene pravne institute’ ili nedovoljno pripremljenoj inicijativi, ostaje nada da će premijer ubuduće konsultovati relevantne pravne poznavaoce ove teme”, poručio je Radulović, prenosi portal Standard.

Prof. dr Branislav Radulović je rredsjednik Udruženja pravnika Crne Gore.

Foto: Branislav Radulović (Screenshot)

Idi na VRH
error: Content is protected !!