Ambasada Turske: Uvredljive opaske o Turcima neprihvatljive i za žaljenje

“U potpunosi podržavamo izjave uvaženih predsjednika i premijera Crne Gore. Nadamo se da rasizam, islamofobija i ksenofobija, koji prijete cijelom evropskom kontinentu, neće naći utočište u Crnoj Gori. Nastavićemo da podržavamo etničku i religijsku harmoniju i toleranciju u Crnoj Gori, kao što smo i do sada”, navodi se na nalogu Ambasade Republike Turske

Neprihvatljive su uvredljive opaske o Turcima i Crnogorcima koje su nedavno objavljene u crnogorskim medijima, saopšteno je iz Ambasade Republike Turske, na društvenoj mreži X. Oni su kazali da je negativna upotreba termina “Turci”, čak i kao istorijska referenca, za žaljenje.

“U potpunosi podržavamo izjave uvaženih predsjednika i premijera Crne Gore. Nadamo se da rasizam, islamofobija i ksenofobija, koji prijete cijelom evropskom kontinentu, neće naći utočište u Crnoj Gori.

Nastavićemo da podržavamo etničku i religijsku harmoniju i toleranciju u Crnoj Gori, kao što smo i do sada”, navodi se na nalogu Ambasade Republike Turske na Iksu.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević tokom govora na obilježavanju 166. godina od bitke na Grahovu, obraćajući se “bivšim vlastodršcima i njihovim pulenima”, između ostalog je rekao da će sa onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima, prenose “Vijesti”.

Povodom te izjave, Više državno tužilaštvo u Podgorici je formiralo predmet, a Kovačević je, nakon što je dao izjavu u policiji, ostao pri stavu da nije nikoga vrijeđao niti bilo kome prijetio, te da su “sve ostalo konstrukcije”.

Foto: Ilustracija/Screenshot

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!