Sedam specijalnih FBI agenata kreće u potragu za Anom Knežević

zvještaj FBI-a koji je portal La provincia već otkrio ukazao je na sve dokaze protiv Aninog muža, snimljene u jednoj madridskoj prodavnici kako kupuje tu boju i lepljivu traku. Anin suprug David Knežević nalazi se u zatvoru u Sjedinjenim Državama od 4. maja, kada je zadržan na aerodromu u Majamiju. Istragom je utvrđeno da je muškarac iznajmljenim automobilom prešao Evropu, od Beograda, mjesta njegovog porijekla, Madrida

Ana Marija Knežević Henao, državljanka SAD kolumbijskog porijekla, nestala je početkom februara ove godine u glavnom gradu Španije. Nakon burnog razvoda sa Srbinom, Davidom Kneževićem, ona se preselila u Madrid sa Floride, kako bi se oporavila od svega. Njoj se izgubio svaki trag nakon što je nepoznata osoba sa motociklističkom kacigom obojila sigurnosne kamere na ulasku u zgradu u kojoj je živjela u luksuznom naselju.

Istraga o nestanku Ane doživljava svoja poslednja poglavlja. Sedam specijalnih agenata FBI-ja stiglo je u Španiju da pomognu nacionalnoj policiji da locira njeno tijelo, saznaje “La provincia”, kanal za istragu i događaje.

Potraga za tijelom žene, koja je rođena u Kolumbiji prije 40 godina i koja posjeduje američki pasoš, biće započeta 29. i 30. maja, prema nalogu sudije Ines Malagon, zadužene za istrage u Španiji.

SPREJ ZA BOJU

Istrage Nacionalne policije i FBI-a su postigle veliki napredak u rješavanju slučaja. Ana Marija Knežević Henao je nestala iz svog doma u Madridu 2. februara. Prethodno je osoba koja ju je kidnapovala, poprskala farbom sigurnosne kamere kako ne bi bila prepoznata.

Ana Marija Knežević Henao (Foto: društvene mreže)

Izvještaj FBI-a koji je portal La provincia već otkrio ukazao je na sve dokaze protiv Aninog muža, snimljene u jednoj madridskoj prodavnici kako kupuje tu boju i lepljivu traku.

Anin suprug David Knežević nalazi se u zatvoru u Sjedinjenim Državama od 4. maja, kada je zadržan na aerodromu u Majamiju. Istragom je utvrđeno da je muškarac iznajmljenim automobilom prešao Evropu, od Beograda, mjesta njegovog porijekla, Madrida.

Nakon što ju je kidnapovao, otišao je, vjerovatno, sa Aninim tijelom u gepeku. On je sa mobilnog telefona svoje supruge poslao dvije poruke u kojima se predstavljao kao ona i rekao da je sreo muškarca sa kojim će provesti vikend na mjestu bez telefonske pokrivenosti.

Nekoliko kamera sa naplatnih kućica na naplatnom auto-putu R-2 prikazuje prolazak automobila iz Madrida ka Gvadalahari iste noći otmice. Policija i FBI vjeruju da je Knežević uspio da odloži tijelo svoje supruge na tom području i tu će usmjeriti potragu.

Sudija ovlašćuje agente FBI – četiri muškarca i tri žene – da “učestvuju u potrazi za tijelom” Ane Henao po “uputstvima Nacionalne policije”. Takođe ovlašćuje američke agente da koriste sopstvenu tehničku opremu “za lociranje tornjeva za prenos podataka i mobilnog pokrivanja”.

VIŠE OD 100 DANA PROŠLO OD ANINOG NESTANKA

Podsjetimo, više od 100 dana prošlo je od nestanka Ane Knežević u Madridu, a zbog čega je uhapšen njen bivši suprug David Knežević, inače Srbin. Protiv Kneževića je nedavno podignuta optužnica zbog sumnje da stoji iza Anine otmice.

Optužnicom se Davidu Kneževiću na teret stavlja da je putovao iz Majamija u Madrid kako bi kidnapovao bivšu suprugu, koja je u optužnici navedena samo kao žrtva ovog zločina, jer još nema dokaza o tome da je ubijena i njeno tijelo nije pronađeno.

Izvor: “Blic”

Foto: Ana i David Knežević (društvene mreže)

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!