Vlasnik Pinka ispaljivao mine iz samostrela: “To je za psihijatra, nadležni odmah da ga uhapse“: (VIDEO)

“To što on radi je ne samo protiv zakona, već sa aspekta struke ne postoji mogućnost da se to racionalno objasni. To je ludilo i, ponavljam, lud je i onaj ko mu je to dozvolio. Ako postoje državni organi morali bi odmah da reaguju. Ja da sam na njihovom m,estu poslao bi odmah SAJ po njega“, rekao je za N1 vojni analitičar Aleksandar Radić

Željko Mitrović, vlasnik TV Pink, na svom X profilu objavio je snimak na kojem se vidi kako iz samostrela/lukom i strijelom ispaljuje minobacačku minu koja potom eksplodira.

Vojni analitičar Aleksandar Radić za N1 kaže da je u pitanju „veoma opasna egzibicija kakvu svijet nije vidio“, da nadležni moraju odmah da uhapse Mitrovića, kao i da je to što radi apsolutno zabranjeno.

„Željko Mitrović koji lukom i strijelom ispaljuje minobacačke mine je nešto što svijet još nije vidio. Predstavlja sasvim nov i osoben pristup egzibicionizma. Reakcija na ovo treba da bude poziv psihijatru, da ga pregleda. Mitrovićeva egzibicija je do te mjere opasna i nenormalna, i postavlja se pitanje gdje je to radio. Ako je na nekom od poligona MUP-a ili Vojske Srbije ili u krugu neke fabrike vojne industrije, onda je i taj ko mu je to dozvolio da radi lud. Policija hitno mora da reaguje i uhapsi ga odmah. To što on radi je ne samo protiv zakona, već sa aspekta struke ne postoji mogućnost da se to racionalno objasni. To je ludilo i, ponavljam, lud je i onaj ko mu je to dozvolio. Ako postoje državni organi morali bi odmah da reaguju. Ja da sam na njihovom m,estu poslao bi odmah SAJ po njega“, rekao je za N1 vojni analitičar Aleksandar Radić.

On je dodao i da je ta minobacačka mina „ubojitija i efektnija u smrtonosnom dejstvu od artiljerijske granate istih dimenzija i kalibra“. Takođe je, prenosi portal Nova.rs, naveo i da se u Ukrajini takve mine ispaljuju iz dronova.

„Očigledno je Mitrović kupio određenu količinu mina iz Krušika, pravio je i dronove koji nose te mine, a sada ih ispaljuje iz luka i strijele. Ovako nešto nikada nisam vidio, ovo je opasno, protivzakonito i nenormalno“, rekao je Radić.

Idi na VRH
error: Content is protected !!