Osma Pokrajinska smotra recitatora na crnogorskom jeziku: Najuspješniji Dunja Ivanović, Miljan Đurović i Dunja Milović

Osma Pokrajinska smotra recitatora na crnogorskom jeziku učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije Vojvodine završena je izborom najboljih u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu.

Na ovogodišnjoj smotri učestvovali su recitatori iz 14 vojvođanskih škola, a najuspješnija u kategoriji nižeg uzrasta je Dunja Ivanović, učenica drugog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić” iz Lovćenca, dok su Miljan Đurović i Dunja Milović iz škole „Petar Petrović Njegoš” iz Vrbasa najbolji u takmičenju za uzrast od petog do osmog razreda. Zbog pojačanog kriterijuma ocjenjivanja žiri je odlučio da za srednjoškolski uzrast ne dodijeli nagradu.

Pored zahvalnice, svi učesnici smotre su dobili i knjigu iz crnogorske književnosti, saopšteno je iz Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva „Princeza Ksenija”. Nagrada za najuspješnije takmičare i njihove nastavnike je edukativno putovanje na Cetinje koje će biti realizovano u julu mjesecu ove godine.

Takmičare je ocjenjivao žiri u sastavu: apsolvent Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Jana Krivokapić, recitatorke i voditeljke Isidora Ražnatović i Milena Drašković i publicista i istraživač crnogorske dijaspore Nenad Stevović.

Organizator smotre je Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo „Princeza Ksenija” iz Lovćenca, uz podršku Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima Crne Gore.

Foto: Jana Krivokapić

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!