UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Autobus pun ljudi pao u rijeku u Sankt Peterburgu, najmanje četvoro mrtvih

Broj poginulih mogao bi porasti jer se ljekari i dalje bore za živote četvoro drugih putnika koji su u stanju kliničke smrti, navodi novinska kuća Fontanka iz Sankt Peterburga, pozivajući se na anonimne izvore

Najmanje četiri osobe su poginule, a šestoro ih je povrijeđeno kada je putnički autobus uletio u rijeku u središtu Sankt Peterburga, izvijestila je u petak ruska državna novinska agencija TASS pozivajući se na hitne službe.

Policija Sankt Peterburga rekla je da je oko 20 putnika bilo u autobusu kada je pao s mosta u rijeku Moiku oko 13:00 sati po lokalnom vremenu. Video-zapis s nadzorne kamere koji su podijelile službe za sprovođenje zakona pokazao je kako je autobus napravio polukružno okretanje i probio se kroz ogradu mosta prije nego što je nosom zaronio u vodu.

Vozač je uhapšen i optužen za saobraćajne prekršaje, objavila je policija Sankt Peterburga na Telegramu. Bude li proglašen krivim, prijeti mu do sedam godina zatvora.

Saobraćajni odbor vlade Sankt Peterburga rekao je da je vozač izgubio kontrolu nad autobusom.

Broj poginulih mogao bi porasti jer se ljekari i dalje bore za živote četvoro drugih putnika koji su u stanju kliničke smrti, navodi novinska kuća Fontanka iz Sankt Peterburga, pozivajući se na anonimne izvore, prenosi “Jutarnji list”.

Fontanka je kasnije tvrdila da je identifikovala vozača kao 44-godišnjaka po imenu Rakhmatshokh.

“Žrtvama se pruža hitna pomoć. Ja to lično koordiniram”, napisao je guverner Sankt Peterburga Aleksander Beglov na Telegramu.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!