Horor u Americi: Ubijena 4 policajca tokom akcije hapšenja, osumnjičeni pucao na njih (VIDEO)

Šef policije Šarlot-Meklenburga Džoni Dženings rekao je na konferenciji za novinare da su trojica ubijenih policajaca pripadnici američke operativne grupe za bjegunce, koju čine policajci iz različitih agencija. “Četvrti policajac bio je Džošua Ajer, koji je šest godina služio u odjeljenju Šarlot-Meklenburg”, rekao je Dženings i dodao da je grad izgubio “heroje koji su samo željeli da zaštite našu zajednicu”

Četiri policajca su ubijena, a četiri su povređena u pucnjavi u gradu Šarlot u američkoj državi Sjeverna Karolina. Kako je saopštila policija, ubijen je i napadač.

Šef policije Šarlot-Meklenburga Džoni Dženings rekao je na konferenciji za novinare da su trojica ubijenih policajaca pripadnici američke operativne grupe za bjegunce, koju čine policajci iz različitih agencija, prenosi “Blic”.

“Četvrti policajac bio je Džošua Ajer, koji je šest godina služio u odjeljenju Šarlot-Meklenburg”, rekao je Dženings i dodao da je grad izgubio “heroje koji su samo željeli da zaštite našu zajednicu”.

Policajci su ubijeni dok su išli osuđenom zločincu da uruče nalog za hapšenje.

“Došli su do kuće u kojoj se nalazio osumnjičeni, kada je počeo da puca na njih”, rekao je Dženings.

Policajci su uzvratili vatru i osumnjičeni je ubijen u dvorištu ispred kuće.

Policajci su potom otvorili vatru unutar kuće. Nakon napetog sukoba, SWAT tim je pretresao kuću i priveo dvoje ljudi. Vjeruje se da je najmanje jedan od njih pucao na policiju.

Lokalna TV stanica WSOC-TV javila je da je njihov helikopter snimio oklopno vozilo kako prolazi kroz dvorišta i prevrće kante za reciklažu prije nego što su policajci iznijeli povrijeđenu osobu iz vozila i prebacili je u kola hitne pomoći.

Pored četvorice ubijenih, Dženings je rekao da su upucana i četiri policajca iz Šarlota koji su bili na mjestu zločina. Jedan je u kritičnom stanju, dok su trojica stabilno.

Foto: Printscreen/ABC 10

Idi na VRH
error: Content is protected !!