UZNEMIRUJUĆI VIDEO Skočio je sa zloglasne stijene u more, ali je pogrešno procijenio…

Na snimku se čuju svjedoci kako reaguju u šoku i užasu nakon što je nesrećni skakač završio u moru. Inače, nekoliko je turista izgubilo život skačući s te stijene

Snimljen je zastrašujući trenutak kada skakač s litice pogrešno procijeni svoj skok i padne na stijene na Tenerifima dok njegovi prijatelji i turisti sve to užasnuto posmatraju.

Četrdesetogodišnjeg muškarca su u ponedjeljak poslijepodne izvukli iz morske pećine Charco El Tancon u Puerto Santiagu na sjeveru Tenerifa, nakon što je zadobio “ozbiljne povrede” nogu.

Čovjek je krivo procijenio i skočio predaleko i udario nogama o stijene na suprotnoj strani.

Na snimku se čuju svjedoci kako reaguju u šoku i užasu nakon što je nesrećni skakač završio u moru.

Inače, nekoliko je turista izgubilo život skačući s te stijene.

Kristalno čista voda El Tancóna privlači turiste iz svih krajeva svijeta, ali se ova tačka smatra vrlo opasnom.

Naizgled mirna voda može se brzo pretvoriti u uzburkanu zavisno o plimi i osjeki, a plivači koji se kupaju u bazenu mogu se razbiti o stijene.

TripAdvisor, ali i lokalno stanovništvo upozoravaju ljude da ne posjećuju to mjesto.

Povrijeđenog muškarca su prijatelji izvukli iz mora do dolaska hitne pomoći.

Portparol službe rekao je: “Četrdesetogodišnji stranac odveden je kolima hitne pomoći u Univerzitetsku bolnicu Hospiten Sur. Imao je nekoliko ozbiljnih povreda donjih ekstremiteta”.

“Prvi hitni poziv primljen je u ponedjeljak u 14.10 časova. Rečeno je da stranac treba ljekarsku pomoć nakon što je udario u stijene kada je skočio u morski bazen u Charco El Tanconu. Njegovi prijatelji su ga već bili izvukli iz vode kad je stigla hitna pomoć”.

Organizacija sa sjedištem na Kanarskim ostrvima, osnovana za sprečavanje ovakvih nesreća, objavila je: “El Tancon na Tenerifima ponovno je postao tragična vijest zbog najapsurdnije nesmotrenosti”.

Rekli su da video-snimak nesreće pokazuje kako ljudi “rizikuju svoje živote i sve snimaju za društvene medije, uprkos znakovima upozorenja”.

Kako prenosu “Jutarnji list”, portparol grupe je naglasio: “Molim vas: nema više nesmotrenosti, nema više samoubilačkih radnji, nema više smrti na moru. Prevencija i zdrav razum”.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!