Šapić: “Samo je važno da Josip Broz gore više ne počiva, jer samo tako ćemo jednom zasvagda staviti tačku na pogubnu komunističku politiku“

„Niko ne želi da uništi Kuću cveća, ali ovde se radi o simbolici. Mislim da nikad ne smijemo da zaboravimo taj period naše komunističke istorije zato što je on bio najpogubniji za srpski narod“, objavio je Šapić na Instagramu, prenoseći djelove gostovanja na TV Pink. On kaže da se bori za to da „konačno tom komunističkom periodu skinemo oreol koji je decenijama lažno predstavljan“ i da „počnemo našu djecu u školama da učimo istinu“

Predsjednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da izmještanje Kuće cvijeća sa Dedinja predstavlja “simbolički pokušaj da se konačno raskrsti sa komunističkim nasleđem i režimom koji je nanio mnogo zla srpskom narodu”.

„Niko ne želi da uništi Kuću cveća, ali ovde se radi o simbolici. Mislim da nikad ne smijemo da zaboravimo taj period naše komunističke istorije zato što je on bio najpogubniji za srpski narod“, objavio je Šapić na Instagramu, prenoseći djelove gostovanja na TV Pink.

On kaže da se bori za to da „konačno tom komunističkom periodu skinemo oreol koji je decenijama lažno predstavljan“ i da „počnemo našu djecu u školama da učimo istinu“.

„Zato je simbolički važno da Broz gore više ne počiva“, rekao je Šapić gostujući na TV Pink.

„Na Dedinju može da bude muzej u kome ćemo mi da učimo o tom periodu na istinit način, muzej koji ćemo posvetiti velikanima srpske istorije, koji su branili srpski narod kroz mnoge ratove ili bilo šta drugo, šta se dogovorimo, samo je važno da Josip Broz gore više ne počiva, jer samo tako ćemo jednom zasvagda staviti tačku na pogubnu komunističku politiku“, kazao je Šapić.

On je rekao da je Beograd kosmopolitski grad, slobodan grad, da je uvijek bio slobodan grad i u njemu uvijek „treba da se osjećaju slobodno pripadnici svih nacija i vjera“.

„Ali oni koji ne poštuju državu u kojoj žive, koji ne poštuju našu tradiciju, našu Srpsku pravoslavnu crkvu, koji nemaju elementarno poštovanje prema društvu u kome žive, tu me ne interesuje koje su vjere ili nacije, u tom slučaju su još gori ovi koji su naši“, naglasio je Šapić.

Prema njegovim riječima, prenosi portal nova.rs, ne postoji taj Hrvat, Bošnjak, Rusin, Slovak ili bilo ko drugi u ovoj zemlji, u ovom gradu, ko zbog toga što ne pripada srpskom narodu treba se osijeti ugroženim.

„Ja ću prvi da ga branim, bude li mu falila dlaka sa glave. Takođe, izuzetno je važno naglasiti da ne smemo ustaše da povezujemo sa Hrvatima. To sam rekao i kada su se u medijima pojavili snimci Gruhonjića i ostalih ‚proglasovaca iz Dubrovnika‘, kada su neki pokušali da izjednače ustaše i Hrvate“, rekao je Šapić.

Foto: Aleksandar Šapić (Printscreen)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!