Stravičan napad na mlade bošnjačke fudbalere u BiH: Izgurali ih s ceste, pretukli i gađali prirotehnikom

Nešto iza ponoći u vozilo, u kojem su bila trojica fudbalera Iskre iz Stoca i još jedan mladić, udarilo je drugo vozilo i izguralo ga s ceste. Nakon toga je, po svjedočenjima žrtava, iz druga dva vozila izašlo deset maskiranih osoba opremljenih bejzbol palicama te su udarali po vozilu žrtava i ubacivali pirotehnička sredstva. Kada su mladići izašli iz vozila, nasilnici su nastavili s napadima te su nanijeli brojne povrede svoj četvorici

Četvoricu bošnjačkih mladića, od kojih su trojica fudbaleri niželigaškog kluba, pretukla je tokom protekle noći grupa od deset osoba nedaleko Stoca, za kojima policija traga, a iz kluba žrtava tvrde da se radi o navijačima hrvatskog kluba iz Mostara.

Nešto iza ponoći u vozilo, u kojem su bila trojica fudbalera Iskre iz Stoca i još jedan mladić, udarilo je drugo vozilo i izguralo ga s ceste.

Nakon toga je, po svjedočenjima žrtava, iz druga dva vozila izašlo deset maskiranih osoba opremljenih bejzbol palicama te su udarali po vozilu žrtava i ubacivali pirotehnička sredstva.

Kada su mladići izašli iz vozila, nasilnici su nastavili s napadima te su nanijeli brojne povrede svoj četvorici.

Po policijskom izvještaju, napadači su se nedugo nakon napada udaljili u nepoznatom pravcu.

Trojici mladića s lakšim povredama ukazana je pomoć u bolnici Južni logor, dok je jedan mladić upućen u Centar urgentne medicine. Nije životno ugrožen.

Policija, zajedno s tužitilaštvom Hercegovačko-neretvanske županije, sprovodi istragu i traga za počiniocima, piše “Jutarnji list”.

Fudbalski klub Iskra iz Stoca za napad je optužio “Ultrase”, navijače hrvatskog sportskog kluba Zrinjski iz Mostara.

Ministar raseljenih i izbjeglih osoba Federacije BiH Nerin Dizdar, koji je i sam porijeklom iz Stoca, ocijenio je da se u radi o napadu na povratnike i zatražio od istražnih tijela da se rasvijetli ovaj slučaj nasilja.

Foto: Ilustracija (Printscreen)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!