Adis Dervišević donirao školi „Rifat Burdžović Tršo“ u Loznoj kod Bijelog Polja kombi za prevoz đaka

Adis Dedvišević potiče iz skromne porodice, a kao mlad je otišao u Moskvu gdje je radio. Kad se vratio u Crnu Goru, u Baru otvorio firmu koja uspješno posluje, a pomagao je Mjesnoj zajednici Lozna više puta do sada

Osnovna škola „Rifat Burdžović Tršo“ u Loznoj kod Bijelog Polja dobila je kombi vozilo za prevoz učenika.

Kombi je donirao Adis Dervišević, vlasnik preduzeća „Propery invest MNE“ u Baru, koji odnedavno živi u Njemačkoj.

Na ideju o kupovini kombija prvi su došli Dželil Mucević i Admir Dervišević, koji su animirali iseljenike iz tog kraja koji žive u zemljama Zapadne Evrope.

Dijaspora se, kao i uvijek, odmah odazvala, a pomoć je pružio i poznati književnik iz Bijelog Polja koji živi i radi u Njemačkoj, Saladin Dino Burdžović.

Kada je čuo za akciju, Dervišević je sa porodicom odlučio da će oni da uplate novac.

Adis Dedvišević potiče iz skromne porodice, a kao mlad je otišao u Moskvu gdje je radio. Kad se vratio u Crnu Goru, u Baru otvorio firmu koja uspješno posluje, a pomagao je Mjesnoj zajednici Lozna više puta do sada.

Škola u Loznoj je prije nekoliko mjeseci ostala bez prevoznog sredstva za svoje učenike, a direktor Ajan Mucević se u više navrata obraćao Ministarstvu prosvjete Crne Gore, kao i Opštini Bijelo Polje, ali uzalud.

Mucević je, otkad je došao na mjesto direktora, uspio da obezbijedi dosta bitnih stvari za školu. Između ostalog, izdejstvovao je da škola dobije centralno grijanje.

Saopštenje potpisuje Sabahudin Šanjo Zećirović

Foto: Admir Dervišević, Dželil Mucević, Adis Dervišević i Ajan Dervišević (slijeva na desno)

Idi na VRH
error: Content is protected !!