Obustavljen postupak protiv Bobana Batrićevića, ispred suda održan protest (VIDEO)

“Nakon uvida u spise predmeta, rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva ocijenila je da u zahtjevu za pokretanje prekršajnog postupka nema elemenata prekršaja, zbog čega je postupajućoj državnoj tužiteljki dala uputstvo da odustane od daljeg gonjenja okrivljenog B.B.”, piše u saopštenju Višeg državnog tužilaštva Podgorica

Sudija Radenko Bošković obustavio je postupak protiv Bobana Batrićevića, istoričara s Fakulteta za crnogorski jezik i književnost na Cetinju, zbog kolumne objavljene na Anteni M, piše na tom portalu.

Odluka je donijeta nakon što je tužiteljka Snežana Šišević kazala da, shodno obavezujućem uputstvu rukovoditeljke VDT-a, odustaje od prekršajnog gonjenja.

Advokat Nikola Martinović je u završnoj riječi rekao da ovaj postupak sam po sebi predstavlja svjedočanstvo institucionalnog stanja u društvu.

Nastavak suđenja Batrićeviću je počeo u 8.30 časova.

U međuvremenu, ispred suda je održan skup podrške Batrićeviću “Za slobodu riječi – Nećemo da ćutimo”.

Ispred suda su bili i predstavnici nekih političkih partija, DPS-a i Liberalne, kao i neke diplomate.

Prisustvovali su i pojedini univerzitetski profesori, Nemanja Batrićević, Olivera Komar, Janko Ljumović, kao i akademik Vukić Pulević.

Više državno tužilaštvo saopštilo je juče da je odustalo od gonjenja Batrićevića.

“Nakon uvida u spise predmeta, rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva ocijenila je da u zahtjevu za pokretanje prekršajnog postupka nema elemenata prekršaja, zbog čega je postupajućoj državnoj tužiteljki dala uputstvo da odustane od daljeg gonjenja okrivljenog B.B.”, piše u saopštenju Višeg državnog tužilaštva Podgorica.

Batrićević je za Antenu M, međutim, juče kazao da nije zvanično obaviješten o obustavljanju postupka protiv njega.

“Vidio sam u medijima obavještenje da je VDT obustavilo prekršajni postupak protiv mene. Međutim, zvanično nijesam dobio nikakvu informaciju o tome, ni ja ni advokat koji me zastupa. Poštujući zakone države Crne Gore, ja se śutra moram pojaviti na Sudu za prekršaje. Vidimo se u 8.30h”, kazao je Batrićević za Antenu M.

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!