Zdravko Livančić je trideset godina zalivao biljke ručno, a onda su mu dva magistra riješila problem (VIDEO)

“Ja spavam a moje se biljke zalivaju. Izvanredna tehnološka inovacija koja koristi besplatnu sunčevu energiju i kada vlažnost opadne automatski se aktivira sistem i počinje navodnjavanje. Investicija je teška oko 6.000 KM, a vrati se za pola godine. Ručnom zalivanju došao je kraj u plastenicima Livančića kod Viteza. Mlade snage uz puno znanja i rada ručni rad zamijenile su solarnom energijom i automatizacijom”, kazao je Zdravko Livančić

Dva prijatelja iz škole, dva magistra struke, napravili su i softver i hardver za automatsko navodnjavanje plasteničke proizvodnje ukrasnog grmlja i cvijeća.

Nikola Livančić, magistar floristike i pejzažnog oblikovaja i Ivo Buzuk, magistar elektrotehnike, odlučili su da riješe dugogodišnji problem Zdravka Livančića koji je 30 godina ručno zalivao svoje biljke u plastenicima, ali i vani.

Danas umjesto Zdravka to radi solarna energija uz pomoć pumpi i prskalica.

“Ja spavam a moje se biljke zalivaju. Izvanredna tehnološka inovacija koja koristi besplatnu sunčevu energiju i kada vlažnost opadne automatski se aktivira sistem i počinje navodnjavanje. Investicija je teška oko 6.000 KM, a vrati se za pola godine. Ručnom zalivanju došao je kraj u plastenicima Livančića kod Viteza. Mlade snage uz puno znanja i rada ručni rad zamijenile su solarnom energijom i automatizacijom”, kazao je Zdravko Livančić.

Pogledajte:

Idi na VRH
error: Content is protected !!