Plav: Krivična prijava protiv blagajnika banke, osumnjičen da je zloupotrijedio štednju preminule osobe

Policijski službenici su došli do saznanja da su prilikom vođenja ostavinskog postupka u Osnovnom sudu u Plavu, u novembru 2023. godine, a nakon smrti jedne osobe iz Plava, zakonski nasljednici tvrdili da na računu u jednoj banci nedostaje 9.700 eura, koliko je i upisano u štednu knjižicu na njeno ime

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Plav su, postupajući po operativnom saznanju, podnijeli krivičnu prijavu protiv službenika banke D. R. (30) koji se sumnjiči za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju, saopšteno je iz Uprave policije.

Policijski službenici su došli do saznanja da su prilikom vođenja ostavinskog postupka u Osnovnom sudu u Plavu, u novembru 2023. godine, a nakon smrti jedne osobe iz Plava, zakonski nasljednici tvrdili da na računu u jednoj banci nedostaje 9.700 eura, koliko je i upisano u štednu knjižicu na njeno ime.

“Sa ovim saznanjima policijski službenici upoznali su tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu, te od zakonskih nasljednika gore pomenutog lica prikupili određenu dokumentaciju dobijenu od banke u kojoj je preminula imala otvoren račun”, ističe se u saopštenju.

Po nalogu tužioca prikupljen je i dio dokumentacije od banke, te je utvrđeno da je službenik te banke, glavni blagajnik u tadašnjoj ekspozituri u Plavu, D. R. (30) zloupotrijebio svoj položaj na način što je 21. novembra 2019. godine štednu knjižicu na njeno ime izdao, potpisao i pečatirao, te istog dana realizovao gotovinsku uplatu na njenu partiju štednje od 5.700 eura, prenosi portal rtcg.me.

“Nakon toga, D. R. je u periodu od 26. novembra 2019. do 4. marta 2020. godine realizovao gotovinske isplate u šest navrata, potpisujući različitim potpisima naloge za isplatu nakon čega je saldo na ovoj partiji bio 0,06 eura. Nakon što su utvrđene zloupotrebe od strane D. R. banka u kojoj je bio zaposlen je zakonskim nasljednicima isplatila cjelokupan iznos. Protiv D. R. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju”, zaključeno je u saopštenju.

Foto: Plav (Printscreen/K.I.T.T)

Idi na VRH
error: Content is protected !!