Tijelo Alekseja Navaljnog predato majci: “Ne znamo da li će vlasti da se miješaju u sprovođenje sahrane”

Saradnici Navaljnog izjavili su ranije da vlasti prijete da će sahraniti ruskog opozicionara u udaljenoj zatvorskoj koloniji gdje je umro, osim ako njegova porodica ne pristane na uslov da ne bude javne sahrane

Tijelo preminulog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog predato je njegovoj majci, saopštila je danas portparolka Navaljnog Kira Jarmiš.

“Ne znamo da li će vlasti da se miješaju u sprovođenje sahrane na način na koji to porodica želi i na koji Aleksej zaslužuje. Hvala svima koji su insistirali na ovom zahtjevu sa nama”, navela je Jarmiš na platformi X (Tviter).

Julija Navaljna, udovica ruskog opoziciona Alekseja Navaljnog koji je 16. februara umro u zatvoru u Rusiji, zatražila je ranije danas od ruskih vlasti da predaju njegovo tijelo radi sahrane.

Dodala je da porodica želi da Navaljnog sahrani u skladu sa pravoslavnim običajima.

Saradnici Navaljnog izjavili su ranije da vlasti prijete da će sahraniti ruskog opozicionara u udaljenoj zatvorskoj koloniji gdje je umro, osim ako njegova porodica ne pristane na uslov da ne bude javne sahrane.

Jarmiš je u petak izjavila da je njegovoj majci rečeno da će Navaljni biti sahranjen unutar kaznene kolonije gdje je umro ako ona u roku od tri sata ne pristane da ga sahrani bez prisustva javnosti.

Foto: Aleksej Navaljni (Printscreen)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!