Potresno video obraćanje udovice Alekseja Navaljnog: “Ubio ga je Putin, nemam pravo da odustanem”

“Prije tri dana Putin je ubio mog supruga Alekseja Navaljnog. Putin je ubio oca moje djece. Putin mi je uzeo ono najdragocjenije što sam imala. Putin mi je odveo najbližu i najdražu osobu…Putin nije ‘samo‘ ubio čovjeka Alekseja Navaljnog, on je tim činom htio ubiti našu nadu, našu slobodu, našu budućnost… Danas želim da budem s vama jer znam da ste izgubili ništa manje nego što sam ja izgubila”, izjavila je Navaljna

Julija Navaljna, udovica Alekseja Navaljnog, u video-izjavi objavljenoj u ponedjeljak rekla je da će nastaviti s radom svog pokojnog supruga.

“Na mom mjestu trebala je biti druga osoba, ali njega je ubio Vladimir Putin… Nemam pravo da odustanem. Nastaviću rad Alekseja Navaljnog, nastaviću da se borim za našu zemlju i pozivam vas da stanete uz mene”, rekla je pa nastavila:

“Prije tri dana Putin je ubio mog supruga Alekseja Navaljnog. Putin je ubio oca moje djece. Putin mi je uzeo ono najdragocjenije što sam imala. Putin mi je odveo najbližu i najdražu osobu…

Putin nije ‘samo‘ ubio čovjeka Alekseja Navaljnog, on je tim činom htio ubiti našu nadu, našu slobodu, našu budućnost… Danas želim da budem s vama jer znam da ste izgubili ništa manje nego što sam ja izgubila”, izjavila je Navaljna.

Takođe je rekla da Navaljnijev tim “tačno zna zašto su Kremlj i Putin ubili Alekseja”, a na kraju video-izjave obećala je i da će uskoro objaviti sve detalje oko toga, prenosi The Moscow Times.

Aleksej Navaljni, koji je bio jedan od najglasnijih protivnika ruskog predsjednika, umro je u petak u arktičkoj kaznenoj koloniji gdje je bio zatočen pod optužbama za ekstremizam, a koje su mnogi smatrali osvetom za njegov politički aktivizam, prenosi “Jutarnji list”.

Njegovoj majci i advikatu u subotu je rečeno da je preminuo od tzv. sindroma iznenadne smrti. Porodici još nije dopušten pristup njegovom tijelu.

Foto: Aleksej Navaljni (Printscreen)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!