Porodica Kurpejović pretočila tradiciju u biznis: Pogledajte šta je ekipa “Đedovine” zabilježila na Hajli (VIDEO)

Već deset godina Kuprejovići izdižu na ovaj katun, gdje su do rata dolazile i porodice sa obilžnjeg Kosova. Emini pomažu suprug i sinovi, koji se trude da posjetioci sa ovog mjesta ponesu ukuse i mirise ovog kraja

Odavnina je Hajla prepoznata kao katunska destinacija. Buljuk životinja nekada se mogao vidjeti u podnožju planine, porodice su izdizale s prvim suncem, a vraćale pred snijeg. Danas gotovo da se sopstvene misli mogu čuti jer tišina vlada planinom. Samo rijetki domaćini kvare ovu nijemu sliku žarom i bukom života. Jedna od njih je i porodica Kurpejović koja decenijama izdiže na Hajlu.

Njih je posjetila ekipa emisije „Đedovina“.

„Ja sam naslijedila posao svoje majke koja se cijeli život bavila poljoprivredom. Ja nemam mnogo škole, svega četiri razreda, ali sam sada vlasnica eko katuna“, kazala je Emina Kurpejović.

Već deset godina Kuprejovići izdižu na ovaj katun, gdje su do rata dolazile i porodice sa obilžnjeg Kosova. Emini pomažu suprug i sinovi, koji se trude da posjetioci sa ovog mjesta ponesu ukuse i mirise ovog kraja.

“Imamo spoj turizma i poljoprivrede. Dobili smo od ministarstva svu dokumentaciju i povezali smo dvije važne privredne grane. Ja sam svoju djecu izvela na pravi put, školovala sam ih i očekujem da će nastaviti da se bave ovim poslom“, kazala je Emina.

Emina sebe nije štedjela rada. Ponosna je na sve što je uradila za svoju porodici i svoj grad, a najviše na djecu koju je naučila da se samo radom dolazi do uspjeha. A njen najveći uspjeh je što je od tradicionalnog načina života napravila modernu turističku ponudu na kojoj mnogi mogu samo da joj zavide.

Cijelu emisiju „Đedovine“ možete pogledati u nastavku:

Idi na VRH
error: Content is protected !!