Internet u nevjerici nakon snimka radnika kineske pivare koji urinira u rezervoar: “Pitanje je da li je ovo prvi put…” (VIDEO)

Snimak je pregledan desetinama miliona puta na društvenim mrežama, a kompanija je saopštila da je obavijestila policiju odmah nakon što je vidjela snimak, dodajući da je smjesa sastojaka zapečaćena. Tsingtao je jedan od najvećih kineskih proizvođača piva i najveći izvoznik

Kineske vlasti sprovode istragu nakon što se pojavio video-snimak koji prikazuje radnika pivare Tsingtao kako urinira u rezervoar za koji se vjeruje da sadrži sastojke za popularno pivo.

Snimak je pregledan desetinama miliona puta na društvenim mrežama, a kompanija je saopštila da je obavijestila policiju odmah nakon što je vidjela snimak, dodajući da je smjesa sastojaka zapečaćena.

Tsingtao je jedan od najvećih kineskih proizvođača piva i najveći izvoznik.

Na snimku koji se u četvrtak pojavio na internetu, vidi se radnik odjeven u uniformu s kacigom na glavi kako se penje preko visokog zida i ulazi u rezervoar prije nego što se pomokri u njega. Oznaka lokacije snimka glasi “Fabrika piva Tsingtao br. 3”, izvijestio je lokalni medij The Paper u petak.

Poslovni list National Business Daily kasnije je citirao interni izvor koji je rekao da osoba koja je snimila video i osoba koja se pojavljuje na njemu nisu direktni zaposleni u kompaniji,  prenosi BBC.

U saopštenju objavljenom u petak, kancelarija za nadzor tržišta i administraciju grada Pingdu, u kojem se nalazi fabrika, rekao je da su odmah uspostavili tim i sproveli istragu na licu mjesta nakon što su vidjeli snimak, i zapečatili cijelu smjesu sastojaka.

Takođe se dodaje da će se kakcelarija ozbiljno pozabaviti tim pitanjem nakon što se potvrde detalji. Tsingtao je u petak saopštio da “pridaje veliku važnost” video-snimku, a policija je započela istragu.

Korisnici kineskih društvenih mreža šokirani su snimkom, budući da je pivski brend vrlo poznat u zemlji i inostranstvu, piše “Jutarnji list”.

“Mokrenje koje će koštati puno novca, ovaj je radnik napravio ozbiljnu štetu”, stoji u komentaru koji je dobio najviše lajkova na kineskoj platformi Weibo, sličnoj X-u, bivšem Twitteru.

“Dobro da ne pijem pivo, ali nezamislivo je da je ovaj brend gotov zbog ovoga”, napisao je jedan korisnik.

“Ipak, je li ovo prvi put?”, pita se jedan korisnik.

Dionice pivovare Tsingtao su pale kada je Šangajska berza otvorena u ponedjeljak ujutro, ali se njima trgovalo po uglavnom nepromijenjenim vrijednostima do poslijepodneva.

Tržište u Hong Kongu, na kojem takođe kotiraju dionice Tsingtaoa, u ponedjeljak je bilo zatvoreno.

Idi na VRH
error: Content is protected !!