Abazović i Damjanović: Popis će biti održan uprkos reakcijama Evropskog parlamenta

Damjanović kaže da je Eurostat dao ključnu podršku popisu. Uvjeren je da će nova vlada nastaviti ono što je odlazeća započela. “Mi smo sve pripremili i na njima je da sprovedu lagano, uprkos bojkotu koji će narušiti u nekim procentima bilans, ali shodno zakonu postoji mehanizam da se to nadomjesti postojećim registrima, tako da to ne može biti prepreka”, istakao je Damjanović

Država je spremna da organizuje popis, poručio je premijer Dritan Abazović. I ministar finansija Aleksandar Damjanović poručuje da će popis biti održan uprkos reakcijama Evropskog parlamenta.

Abazović je novinarima u Vladi kazao da je bojkot popisa neprimjeren.

“Mislim da veliku štetu državi prave ljudi koji navodno brane državne interese Crne Gore i navodno se bore za prava Crnogoraca, a stalno državu guraju u neku defanzivu”, poručio je premijer.

Kaže da DPS svojim ponašanjem gura državu u defanzivu i želi da je prikaže nesposobnom da donosi odluke.

Abazović je, prenosi rtcg.me, podsjetio da se već dvije godine odlaže popis.

“Ova Vlada donijela je odluku o popisu. Što se nas tiče, stojimo da treba da se održi popis. Ako nova Vada misli drugačije, nek je srećno”, poručio je premijer i sve građane pozvao da se slobodno izjasne.

“Ovo je slobodna država i nema razloga da bude u defanzivi”, poručio je premijer.

I ministar finansija Aleksandar Damjanović, govoreći o popisu, kazao je da će taj proces biti završen do kraja, te da je reakcija Evropskog parlamenta “pokušaj da se izlobira neobavezujuća rezolucija”.

“Primio sam znanju napore Picule da izlobira neobavezujuću rezoluciju”, saopštio je Damjanović.

On kaže da je Eurostat dao ključnu podršku popisu. Uvjeren je da će nova vlada nastaviti ono što je odlazeća započela.

“Mi smo sve pripremili i na njima je da sprovedu lagano, uprkos bojkotu koji će narušiti u nekim procentima bilans, ali shodno zakonu postoji mehanizam da se to nadomjesti postojećim registrima, tako da to ne može biti prepreka”, istakao je Damjanović.

Foto: Vlada Crne Gore

Idi na VRH
error: Content is protected !!