Ubica iz Brisela se oglasio na društvenim mrežama: Spomenuo osvetu i dječaka iz Palestine koji je ubijen u Čikagu (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Muškarac za kojeg se sumnja da je počinio napad u Briselu, a čiji snimak kruži društvenim mrežama, rekao je sljedeće: “Islamski pozdrav Alahu ekber (Alah je najveći). Moje je ime Abdesalem Al Guilani i ja sam Alahov borac. Iz Islamske sam države. Volimo one koji nas vole i mrzimo one koji nas mrze. Živimo za svoju religiju i umiremo za svoju religiju. Elhamdulillah (hvala Alahu). Vaš se brat osvetio u ime muslimana. Ubio sam troje Šveđana elhamdulillah (hvala Alahu). Troje Šveđana, da. One kojima sam učinio nešto nažao molim da mi oproste. Ja opraštam svima. Esselamu alejkum (mir s vama)”

Policija i dalje traga za napadačem koji je oko 19.15 sati ubio dvoje i ranio više ljudi u centru Brisela, piše “Kurir”.

Na jezivom snimku vidi se muškarac u narandžastom kombinezonu koji je utrčao u predvorje jedne zgrade i iz automatske puške upucao jednu osobu, koju se čak vratio da ovjeri, a potom još dvije u taksiju. Navodno je sve vrijeme vikao “Alahu Akbar”.

Lokalni mediji navode da se napadač oglasio na društvenim mrežama na nalogu Slajem Slouma. Na snimku na arapskom kaže da je izvršio napad u ime Boga.

Muškarac navodi da je pripadnik Islamske države i da će pobiti nevjernike. Naglasio je da je ubio troje ljudi da bi “osvetio muslimane” dok je nešto ranije spomenuo palestinskog dječaka koji je brutalno ubijen u Čikagu.

Muškarac za kojeg se sumnja da je počinio napad u Briselu, a čiji snimak kruži društvenim mrežama, rekao je sljedeće: “Islamski pozdrav Alahu ekber (Alah je najveći). Moje je ime Abdesalem Al Guilani i ja sam Alahov borac. Iz Islamske sam države. Volimo one koji nas vole i mrzimo one koji nas mrze. Živimo za svoju religiju i umiremo za svoju religiju. Elhamdulillah (hvala Alahu). Vaš se brat osvetio u ime muslimana. Ubio sam troje Šveđana elhamdulillah (hvala Alahu). Troje Šveđana, da. One kojima sam učinio nešto nažao molim da mi oproste. Ja opraštam svima. Esselamu alejkum (mir s vama).”

Uprkos tome što navodni napadač u videu tvrdi da je ubio tri osobe, službeni izvori još uvijek tvrde da su u napadu poginule dvije osobe, navodi Le Soir, prenosi “Jutarnji list”.

Federalno tužilaštvo je potvrdilo da su vidjeli snimak, međutim, ne mogu da potvrde da je muškarac napadač.

Napadač je pobjegao na skuteru.

Žrtve su navodno švedski fudbalski navijači koji su došli na utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Belgije i Švedske.

Utakmica je prekinuta.

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!