Turska: Jakupi se sastao sa privrednim komorama turskih gradova Ayvalik, Burhaniye i Edremit

“Ova posjeta predstavlja nastavak napora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima da podrži dijasporu i unaprijedi veze sa matičnom državom, promovišući ekonomsku razmjenu i saradnju, kao i dalji doprinos unapređenja ovih veza u budućnosti”, saopšteno je iz Uprave

Drugog dana službene posjete Turskoj, direktor Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, Arben Jakupi, sastao se sa privrednim komorama turskih gradova Ayvalik, Burhaniye i Edremit.

Jakupi se sastao i sa gradonačelnikom Ayvalika, Mesut Erginom, koji je porijeklom iz Pljevalja, a razmatrali su mogućnosti za dalju ekonomsku i poslovnu saradnju.

“Ova posjeta predstavlja nastavak napora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima da podrži dijasporu i unaprijedi veze sa matičnom državom, promovišući ekonomsku razmjenu i saradnju, kao i dalji doprinos unapređenja ovih veza u budućnosti”, saopšteno je iz Uprave.

Jakupi je posjetio i selo Küçükköy, u kojem pretežno žive doseljenici iz Crne Gore, odnosno Pljevalja.

“U srcu ove posjete bila je komunikacija s lokalnim stanovništvom na starom bosanskom jeziku, čime je naglašena duboka povezanost i kulturna baština koja spaja ove zajednice. Sastanci s mještanima bili su ispunjeni prijateljskim razgovorima i razmjenom iskustava. Jakupi je, zajedno s mještanima, posjetio muzej koji su oni sami uredili, koristeći antikvitete i kulturne artefakte iz Crne Gore. Ovaj muzej služi kao most između prošlih i sadašnjih generacija, oživljavajući bogatu istoriju i tradiciju ovih doseljenika”, piše u saopštenju.

Foto: Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima

Idi na VRH
error: Content is protected !!