Anela Čekić podnijela ostavku na mjesto predsjednice Opštine Gusinje

Ostavku je podnijela nakon što je prije dva dana grupa odbornika uputila inicijativu za njenu smjenu predsjedniku SO Bujaru Hasanđekaju

Predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić (DPS) večeras je podnijela ostavku na tu funkciju, saznaje TVCG. Ostavku je podnijela nakon što je prije dva dana grupa odbornika uputila inicijativu za njenu smjenu predsjedniku SO Bujaru Hasanđekaju. On je za sjutra zakazao sjednicu Skupštine opštine.

Inicijativu su potpisali odbornici Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata, Albanske koalicije (Demokratski savez, Albanska alternativa, Demokratska unija Albanaca), Socijaldemokratske partije i Socijalisticke narodne partije, piše rtcg.me.

Prethodno su iz OO Bošnjačke strane Gusinje saopštili da je Čekić, suprotno zakonu, razriješila dužnosti sekretara za finansije Miralema Bekteševića i oduzela nadležnosti sekretarki za opštu upravu Samri Balić.

“To je čin na koji će Bošnjačka stranka imati adekvatan odgovor i da je Čekić ovakvim potezom dovela u pitanje opstanak koalicije u Gusinju”, kazao je prije par dana predsjednik OO BS Sanel Balić.

Foto: Opština Gusinje

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!