Abazović: “Tunel ne bi mogao biti prokopan bez pomoći iz suda”

Mislim da smo na dobrom tragu da istraga pokaže svoj uspjeh. Sve ekipe su tu. Mafija koliko god bila snažna finansijski i imala podršku unutar institucija sistema, uključujući i sudstvo, neće pobijediti državu”, kazao je Abazović

Premijer Dritan Abazović kazao je da tunel ispod zgrade Višeg suda ne bi mogao da bude prokopan bez pomagača unutar Višeg suda. Kazao je da će tražiti odgovornost za ovaj veliki propust.

Abazović, ministar pravde Marko Kovač i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić posjetili su stan iz kog je probijen tunel do Višeg suda. Abazović je kazao da je ovo podrivanje temelja države u formalnom i suštinskom smislu.

“Mislim da smo na dobrom tragu da istraga pokaže svoj uspjeh. Sve ekipe su tu. Mafija koliko god bila snažna finansijski i imala podršku unutar institucija sistema, uključujući i sudstvo, neće pobijediti državu”, kazao je Abazović.

On je rekao da se ne može ni zamisliti koliko je narko kartel u Crnoj Gori involviran u sistem.

“Smatram da su u mnogome desetkovani i da su ovo potezi očajnika s ciljem da se dekontaminira dokazni materijal. Mislim da je ova namjera oko obijanja depoa osujećena”, kazao je on.

Na pitanje novinara da li će tražiti odgovornost, rekao je “naravno, ali da prvo institucije treba da odrade svoj posao”.

Smatra da je kopanje tunela počelo kada i renoviranje suda.

“Radovi su počeli krajem jula, početkom avgusta. Trebalo je da počnu u maju, kasnile su te procedure. To se poklapa. Čini se da su i oni (koji su kopali tunel) počeli paralelno”, rekao je Abazović.

Foto: GOV.ME

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!