Gradonačelnik Erik Adams zabrinut: Migrantska kriza će uništiti Njujork, Bajden ne pomaže (VIDEO)

„Reći ću vam nešto, Njujorčani. Nikada u životu nisam imao problem kome nisam video kraj. Ne vidim kraj ovome“, rekao je Adams u srijedu uveče u Gradskoj skupštini na Uper Vest Sajdu. “Ovo pitanje će uništiti Njujork, rekao je on. „Mjesec za mjesecom ustajao sam i govorio da će ovo doći u susjedstvo u vašoj blizini. Ne dobijamo podršku za ovu nacionalnu krizu”, rekao je Adams

Gradonačelnik Njujorka Erik Adams upozorio je da će migrantska kriza „uništiti” Njujork i prozvao predsjednika Bajdena jer je ignorisao njegove molbe za pomoć, rekavši da Bijela kuća nije dala „nikakvu podršku” hiljadama azilanata koji pristižu svakog mjeseca.

„Reći ću vam nešto, Njujorčani. Nikada u životu nisam imao problem kome nisam vidio kraj. Ne vidim kraj ovome“, rekao je Adams u srijedu uveče u Gradskoj skupštini na Uper Vest Sajdu.

“Ovo pitanje će uništiti Njujork, rekao je on. „Mjesec za mjesecom ustajao sam i govorio da će ovo doći u susjedstvo u vašoj blizini. Ne dobijamo podršku za ovu nacionalnu krizu”, rekao je Adams.

Adams je takođe osudio guvernera Teksasa Grega Abota, nazvavši ga “ludakom”, zbog ilegalnih prelazaka granice u Njujork i druge liberalne gradove.

„Idite stavku po stavku o tome za šta se Erik Adams kandidovao i pogledajte šta smo postigli za 20 mjeseci: preokrenuli smo ovaj grad, i šta se onda dogodilo?“ rekao je Adams. „Počelo je sa ludakom u Teksasu koji je odlučio da želi da prevozi ljude autobusima do Njujorka”, rekao je.

Prvi autobus sa migrantima iz Teksasa stigao je u lučku upravu Midtauna 5. avgusta 2022. godine, a hiljade migranata pojavilo se u ostalih pet opština u narednim mjesecima.

„Sto deset hiljada migranata moramo da nahranimo, obučemo, udomimo, školujemo djecu, operemo im posteljinu, damo im sve što im treba, zdravstvenu zaštitu“, rekao je Adams.

Teksas je poslao preko 13.000 migranata u Njujork, prema podacima koje je Abot podijelio ranije ove nedjelje.

Gradonačelnik je rekao da Velika jabuka prima oko 10.000 migranata mjesečno, prvo iz Venecuele, ali su potom iz Meksika dolazili državljani Ekvadora i pojedinci koji govore ruski.

„Sada dobijamo zapadnu Afriku, sada dobijamo ljude iz cijelog svijeta koji su odlučili da će preći južnu granicu i doći u Njujork“, dodao je Adams.

Finansijski troškovi odjeknuli su u cijelom gradu jer vlada troši milione na smještaj migranata.

Odjeljenje za beskućnike dalo je 35 miliona dolara za dva hotela u Njujorku za smještaj migranata.

„Svi govore da je to problem Njujorka. Svaka zajednica u ovom gradu će biti pogođena. Imamo deficit od 12 milijardi dolara koji ćemo morati da smanjimo. Svaka služba u ovom gradu će biti pogođena, svi mi“, rekao je Adams.

„Ovo će uticati na sve nas. Rekao sam to prošle godine kada smo imali 15.000, a sada vam govorim sa 110.000 migranata. Grad koji smo poznavali uskoro ćemo izgubiti, i svi smo u ovome zajedno”, dodao je on.

Velika većina Njujorčana dijeli mišljenje zakonodavaca o krizi, jer 82 odsto kaže da je to ozbiljan problem za grad, dok 58 odsto želi da zaustavi protok sa južne granice, prema nedavnom istraživanju koledža Sijena.

Poslanik Elise Stefanik (R-NY) je u srijedu takođe kritikovao Bajdenovu administraciju zbog „opasnog“ uticaja granične policije.

„Politika otvorenih granica krajnje ljevice Džoa Bajdena dovela je do neviđenog i istorijskog porasta ilegalne imigracije na našoj sjevernoj granici, a politika Keti Hočul „Svetište države“ dodatno je podstakla ovaj opasan porast“, ​​rekao je Stefanik.

„Sada imamo izvještaje o ubistvima i silovanjima koje su počinili ilegalni imigranti u sjevernoj državi Njujork. Što je dosta – dosta je. Vrijeme je da Džo Bajden obezbijedi našu južnu i sjevernu granicu, a najbrži način da to uradimo je da (lider većine u Senatu) Čak Šumer (D-NY) usvoji i Bajden da potpiše zakon o zaštiti granice u Predstavničkom domu republikanaca, koji je najjači zakon o bezbjednosti granica u istoriji i koji bi stavio tačku na Bajdenovu graničnu krizu”, rekao je Stefanik.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!