Upravo su ostali bez kiseonika, sat otkucao kobnih 13.08: Amerikanci objavili da u podmornici nema vazduha, ovo je jedina nada

Za sada se ne zna da li su putnici i bili živi otkako je podmornica nestala u nedjelju ujutro. Frenk Oven, stručnjak za potragu i spasavanje podmornica, rekao je da je cifra snabdijevanja kiseonikom korisna procjena, ali se zasniva samo na “nominalnoj količini potrošnje”

Više brodova i aviona, uključujući vojne američke i kanadske, uključeni su u trku sa vremenom kako bi pronašlo pet putnika podmornice Titan, koja je nestala u nedjelju uveče u blizini olupine Titanika.

Američka obalska straža procijenila je da bi kiseonik u podmornici mogao da nestane danas u 13.08 časova po našem vremenu.

Kako prenosi Bi-Bi-Si, kapiten koji je vodio potragu rekao je da ne zna gdje bi plovilo moglo da se nalazi. Robotska vozila na daljinsko upravljanje (ROV) opremljena kamerama skeniraće dubine morskog dna tokom cijelog dana.

Iako proračuni sugerišu da je Titanova 96-časovna zaliha vazduha za disanje nestala, stručnjaci su naglasili da je to neprecizna procjena i da bi se mogla produžiti ako su putnici preduzeli mjere za očuvanje vazduha za disanje.

Za sada se ne zna da li su putnici i bili živi otkako je podmornica nestala u nedjelju ujutro. Frenk Oven, stručnjak za potragu i spasavanje podmornica, rekao je da je cifra snabdijevanja kiseonikom korisna procjena, ali se zasniva samo na “nominalnoj količini potrošnje”, piše “Kurir”.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!