Nevjerovatno: Kinezi napravili prvi leteći tanjir u obliku NLO-a – i to s ljudskom posadom! (VIDEO)

Leteći tanjir razvila je kompanija Shenzhen UFO Power Technology. Opremljen je s 12 lopatica propelera koji okružuju sjedište pilota koje se nalazi u samoj sredini tanjira. Kupola koja štiti pilota je prozirna i omogućava panoramski pregled okoline u radijusu od 360 stepeni. Njegovo stvaranje trajalo je tri godine, prenose svjetski mediji

Prvi svjetski leteći tanjir u obliku NLO-a – i to s ljudskom posadom – nedavno je imao svoj prvi probni let iznad grada Shenzhena u Kini. pokreće ga struja, a može doseći maksimalnu visinu od približno 200 metara nakon leta od 15-ak minuta.

Leteći tanjir razvila je kompanija Shenzhen UFO Power Technology. Opremljen je s 12 lopatica propelera koji okružuju sjedište pilota koje se nalazi u samoj sredini tanjira. Kupola koja štiti pilota je prozirna i omogućava panoramski pregled okoline u radijusu od 360 stepeni. Njegovo stvaranje trajalo je tri godine, prenose svjetski mediji.

Vozilo futurističkog izgleda može uzlijetati i slijetati vertikalno s kopna ili vode, što ga ujedno čini amfibijskim avionom.

“Leteći tanjir se trenutno uglavnom koristi u turističke svrhe”, navodi Shenzhen Pages, prenosi “Jutarnji list”.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!