Teška saobraćajna nesreća u Hrvatskoj: Poginule dvije sestre

Kako saznaju hrvatski mediji, sestre su bile na rođendanskoj proslavi u restoranu pored puta. Kada su pokušale da se uključe u saobraćaj, udario ih je “mercedes” kojim je upravljao 19-godišnji vozač

U sudaru dva putnička vozila u mjestu Dicmu u Hrvatskoj, noćas oko 00:44, na putu D1, poginule su dvije sestre iz sela Kaštela. Jedna od njih rođena je 1998. godine, a druga 2002, piše “Slobodna Dalmacija”.

Njih dvije su upravljale “škodom oktavijom”, a nezgoda se dogodila kada su pokušale da se uključe u saobraćaj u pravcu Splita.

Naime, kako saznaju hrvatski mediji, sestre su bile na rođendanskoj proslavi u restoranu pored puta. Kada su pokušale da se uključe u saobraćaj, udario ih je “mercedes” kojim je upravljao 19-godišnji vozač.

Udar je bio toliko strašan da je automobil u kome su bile dve sestre odbačen najmanje 30 metara, a motor je ispao, prenosi “Jutarnji list”.

I dok su nesrećne sestre od siline udara preminule, vozač “mercedesa” je zadobio lakše povrede. Pošto je u šoku upućen u splitsku bolnicu, zadržan je na opservaciji.

Uviđaj je obavio zamenik opštinskog državnog tužioca uz asistenciju policije, koji je trajao do 4 sata ujutru.

Tek treba da se utvrdi dinamika, da li je uzrok nezgode eventualna neopreznost vozača ili je brzina “mercedesa” presudila.

Foto: Stradale sestre

Idi na VRH
error: Content is protected !!