Stravičan snimak napada morskog psa na kajakaša: “Čuo sam šištanje…”

Kad je došao kući shvatio je da je kamera uključena, pa je pogledao snimak. Tada je shvatio koliko je ozbiljno ono što se dogodilo. Rekao je da nije siguran šta je morskog psa podstaklo da krene na njega, ali je vidio nešto što izgleda kao ranjeni tuljan, pa je zaključio da je velika životinja zamijenila njegov kajak za plijen

Kad je Scott Haraguchi naumio da peca iz svog kajaka, mislio je da će ugodno provesti dan. Odveslao je oko dva kilometra od obale mjesta Kualoa na Havajima. GoPro kamera na njegovoj kacigi ostala je uključena, pa je snimila trenutke kad je Scott shvatio da pecanje iz kajaka tog dana možda nije bila najbolja ideja.

“Čuo sam šištanje koje je zvučalo kao da čamac bez motora ide prema meni. Podigao sam pogled i vidio tu veliku smeđu stvar. Pomislio sam da je kornjača, ali onda me je udarila i shvatio da je to tigrasti morski pas”, rekao je Haraguchi, piše 9News.

Uspio je da ga otjera, a onda je, što zaista zvuči nevjerovatno, mirno nastavio da peca. Čovjek bi očekivao da se odmah vratio na kopno, odlučan u namjeri da nikad više ne ode na more. Ali, piše “Jutarnji list”, Scott je drugačijeg kova. Od ulova ribe ne odustaje, ali je odlučio da će ubuduće uvijek voditi partnera sa sobom.

Kad je došao kući shvatio je da je kamera uključena, pa je pogledao snimak. Tada je shvatio koliko je ozbiljno ono što se dogodilo. Rekao je da nije siguran šta je morskog psa podstaklo da krene na njega, ali je vidio nešto što izgleda kao ranjeni tuljan, pa je zaključio da je velika životinja zamijenila njegov kajak za plijen.

Foto: Printscreen

Idi na VRH

error: Content is protected !!