Bosanka deportovana iz Njemačke: Jedna od najvećih prevarantkinja ih koštala “malo bogatstvo”

Njemački mediji prenose da je njena porodica njemačke poreske obveznike koštala pravo malo bogatstvo, a iznos je, navodno, šestocifreni. Neki mediji prenose da je mjesečno primala 2.508 eura

Njemačke vlasti su Brizianu H. (38) smatrale jednom od najvećih prverantkinja u Hanoveru, ali i u Donjoj Saksoniji. Sada, kako prenose njemački mediji, policija i pravosuđe mogu da odahnu, jer je bh državljanka deportovana u Bosnu i Hercegovinu.

Sve do deportacije ta žena, koja je u međuvremenu i osuđena, predstavljala je veliki problem za njemačku državu.

Ona je godinama tvrdila da nema državljanstvo nijedne zemlje, a po dolasku u Njemačku automatski se prijavila za socijalnu pomoć, koja je za njenu jednanaestočlanu porodicu iznosila priličnu sumu.

Kako prenose njemački mediji, ona nikada nije pokazala interes za bilo kakav vid integracije u njemačko društvo, a vremenom je počela i da krade.

Kako prenose njemački mediji, još dok se živjela u smještaju za azilante, Briziana H. je zajedno sa sestrom Vanesom (28, majka četvoro djece) počela da ide u krađe. Krala je šta je stigla: od torbi do kreditnih kartica. Navodno, i djecu je koristila za krađe, ali djeca nikada nisu privođena.

Ipak, na sve načine pokušavala da izbjegne zatvor. Kada je prvi put trebala da završi u zatvoru, zajedno sa djecom pobjegla je u Francusku gdje je i uhapšena u okolini Liona, februara, 2020. godine.

Kod nje su tada pronašli 4.000 eura i falsifikovanu hrvatsku ličnu kartu. Odmah je izručena Njemačkoj i krajem aprila je odslužila kaznu od tri godine.

O njenim krivičnim djelima možda najbolje govori podatak da njen dosije ima čak 1252 strane.

Takođe, pišu Nezavisne, njemački mediji prenose da je njena porodica njemačke poreske obveznike koštala pravo malo bogatstvo, a iznos je, navodno, šestocifreni. Neki mediji prenose da je mjesečno primala 2.508 eura.

Kako su mediji prenijeli, od njeno desetoro djece, sedmoro je predalo zahtjev za azil u nadi da će im biti dozvoljeno da ostanu u Njemačkoj.

Foto: Ilustracija (Printscreen)

Idi na VRH

error: Content is protected !!