Nastavnica istorije se zaletjela na pištolj da spase svoje đake: Učenik je hicima iz pištolja pogodio u ruku i stomak!

“Nastavnica se ponijela herojski, htjela je da zaštiti đake, a taj njen potez je vjerovatno i spasao neku djecu. Pretpostavlja se da je nastavnica time što je stala na ulaz učionice i rukama krenula ka pištolju, kupila vrijeme učenicima da se sakriju i smanjila štetu”, kaže izvor “Kurira”

Dečak (13) koji je juče počinio zločin u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru u Beogradu, imao je detaljno osmišljen plan, pravljen m‚jesec dana, u kom je razradio svaki segment zlodjela koje je počinio, od trenutka kada uđe u školu, do izlaza iz iste, a imao je i spisak žrtava.

Među nastradalima nije bilo samo učenika škole, već mu je prva žrtva bio radnik obezbeđenja, na koga je pucao odmah pri ulazu u školu, a potom i nastavnica istorije T. S, koja je u tom momentu držala čas.

Naime, učionica u kojoj su đaci imali čas istorije je prvi kabinet kod ulaza, te su đaci i nastavnica odmah čuli pucnjavu koja se dogodila u holu, kada je napadnut prvo radnik obezbjeđenja, a potom i tri učenice. Nastavnica je, kako saznajemo, otvorila vrata da vidi šta se događa.

“Dječak sa pištoljem u ruci ustremio se i na nju. Ona je pokušala da ga spriječi i bukvalno je rukama krenula na pištolj, valjda u tim trenucima je htjela da zaustavi hice. Međutim, pogodio ju je u ruku i stomak”, pričaju za “Kurir” dobro upućeni izvori i dodaju:

“Nastavnica se ponijela herojski, htjela je da zaštiti đake, a taj njen potez je vjerovatno i spasao neku djecu. Pretpostavlja se da je nastavnica time što je stala na ulaz učionice i rukama krenula ka pištolju, kupila vrijeme učenicima da se sakriju i smanjila štetu”.

Povređena T. S. je kolima Hitne pomoći juče prevezena u Urgentni centar, gdje je primljena sa još troje svojih ranjenih učenika.

Direktor KCS dr Milika Ašanin rekao je jutros za medije da je troje od četvoro ranjenih koji su Urgentnom centru sasvim dobro, da su budni i da sa njima ljekari razgovaraju. Reč je o dvoje učenika i nastavnici.

“Što se tiče četvrtog pacijenta, on je došao sa teškim, kompleksnim, prostrelnim povredama grdunog koša, vrata i kičme, imao je dvije operacije. On je bolje, budan je, ali moramo biti jako oprezni i kvalifikovati da je stanje kritično. Danas ćemo imati serije kontrolnih pregleda i snimaka da vidimo efekte operacija”, rekao je dr Ašanin.

Foto: Nastavnica T. S. (Facebook)

Idi na VRH
error: Content is protected !!