Uhapšen otac počinioca masakra, zajedno išli u streljane, dječak imao tri puna okvira sa po 15 metaka

ašić je kazao da je K.K, prema nezvaničnim informacijama, zajedno sa ocem išao u streljane, trenirao pucanje. “”Da li dijete od 12-13 godina treba da se time bavi? I prema ocu će biti preduzete zakonom predviđene mjere”, rekao je Gašić

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić otkrio je na konferenciji za medije da je uhapšen otac dječaka K.K. koji je danas ubio osam đaka OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru i radnika obezbjeđenja, a teško ranio šest đaka i jednu nastavnicu.

“Otac izvršioca ovog teškog djela je uhapšen, oba pištolja su imala legalne dozvole od strane muškog roditelja. On tvrdi da su bili zaključani u sefu pod šifrom i da je dijete očigledno znalo šifru. Dijete je imalo i tri puna okvira sa po 15 metaka”, rekao je Gašić.

Gašić je, prenosi “Kurir”, kazao da je K.K, prema nezvaničnim informacijama, zajedno sa ocem išao u streljane, trenirao pucanje.

“Da li dijete od 12-13 godina treba da se time bavi? I prema ocu će biti preduzete zakonom predviđene mjere”, rekao je Gašić.

Ministar prosvjete Branko Ružić je odgovorio na konstataciju novinara koji je rekao da je zaposleni u školi rekao da je počinilac zločina ranije prijetio da će baciti bombu.

“Da je škola raspolagala informacijama, do ovoga ne bi došlo. Niko nam nije ukazao na to, a bili su tamo direktorka, zamjenik… Dajte nam ime tog zaposlenog. Ja vjerujem u ljude koji rade u školama, rade u teškim okolnostima, bore se za djecu”, rekao je Ružić.

Foto: Printscreen/TV AS Šabac

Idi na VRH
error: Content is protected !!