Nazim Halitović došao iz Njemačke i kupio kuću za šestočlanu porodicu Vukosavljević koja je živela u 20 kvadrata (VIDEO)

“Prije svega, hvala vam puno, i čika Nazimu i njegovoj porodici što su nam pomogli i izašli u susret mojoj djeci, nama i ne treba, bitno je da se njima obezbijedi krov nad glavom i da imaju uslove za normalan život. Kad sam vas prvi put vidjela osjećala sam se sigurno, isto kao i kada su nam javili da će nam biti ispunjena želja i da će moja djeca imati krov nad glavom i da će početi da se smiju”, rekla je Marina

Goran i Marina Vukosavljević iz Rožaja imaju četvoro djece. Živjeli su u 20 kvadrata, bez kupatila, kuhinje, sobe za djecu, među kojima je i sin Bogdan koji ima cerebralnu paralizu i koji je do sad imao 24 operacije. A onda se pojavio on – njihov dobrotovor kome će, kako sami kažu, biti zahvalni dok su živi.

Plakale su od sreće tri djevojčice Vukosavljević kada su saznale da će napokon dobiti kuću u kojoj mogu da žive. Plakale i grlile Nazima Halitovića koji je iz Njemačke doputovao kako bi upoznao porodicu i uručio im novac za kupovinu kuće.

Nazim je inače iz mesta Paljeva, kod Tutina, ali živi u inostranstvu, i kad je čuo za muke Vukosavljevića nije ni razmišljao hoće li ili neće da im pomogne. Svojom donacijom omogućio im je veliku kuću sa dvorištem i kupatilom.

“Mi smo željeli da napravimo kuću porodici Vukosavljević, međutim, pojavilo se nešto bolje, a to je još veća kuća sa većim dvorištem i kvadraturom i odlučili smo da zajednički kupimo kuću ovoj porodici kako bi i oni osjetili sreću na ovoj zemaljskoj kugli. Iz tog razloga se danas nalazim kod njih i želim im sve najbolje u životu, kako sebi, tako i njima”, poručio je Nazim Halitović.

On je zajedno sa svojom porodicom i sinovima donirao 20.000 eura.

“Nisam došao ovdje da se eksponiram, već da podstaknem druge ljude koji imaju mogućnosti da pomognu drugima, bez obzira na njihovu vjeru i naciju, svakom čovjeku koji je u nevolji”, rekao je ovaj čovjek velikog srca.

Marina Vukosavljević, majka četvoro djece, nije mogla da sakrije suze i zahvalnost.

“Prije svega, hvala vam puno, i čika Nazimu i njegovoj porodici što su nam pomogli i izašli u susret mojoj djeci, nama i ne treba, bitno je da se njima obezbijedi krov nad glavom i da imaju uslove za normalan život. Kad sam vas prvi put vidjela osjećala sam se sigurno, isto kao i kada su nam javili da će nam biti ispunjena želja i da će moja djeca imati krov nad glavom i da će početi da se smiju”, rekla je zahvalna žena.

Svoju zahvalnost izrazio je i Goran Vukosavljević glava namučene i zaboravljene porodice.

“Želim da se zahvalim Nazimu, bratu, koji je sve ovo učinio za nas, a i svima onima koji su učestvovali, koji su ispunili naše želje. Želim da se zahvalim i Sari Bero koja je priskočila u pomoć i obezbijedila auto za sina koji je bolestan. Svim ženama koje su bile tu uz nas i nisu nas ostavile, već su počele akciju prikupljanja i njima Bog da da svako dobro”, poručio je domaćin, a njegova žena dodaje:

“Ni u snovima nisam mogla da se nadam ovome. Ja koja oca nemam, siroče sam, od danas vas smatram ocem, u srcu ću vas nositi do kraja života”, izjavila je Marina.

Akciju je, kao i brojne druge koje su organizovali humani ljudi, sproveo poznati humanista Hido Muratović.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!