Svijet u šoku: Dalaj Lama poljubio dječaka u usta, a zatim tražio da mu sisa jezik (VIDEO)

Na snimku se može vidjeti kako dječak prilazi dobitniku Nobelove nagrade za mir prije nego što ga pita: „Mogu li da te zagrlim?“ 87-godišnji duhovni vođa zatim poziva dječaka na binu i pokazuje mu na obraz i kaže „prvo ovde“, podstičući dječaka da ga zagrli i poljubi. Dalaj Lama tada pokazuje na svoje usne i kaže: “Onda mislim konačno i ovdje”

Dalaj Lama, duhovni vođa budista, izvinio se nakon što se pojavio snimak na kojem se vidi kako duhovni vođa ljubi dijete u usne, a zatim traži od njega da mu „sisa jezik“ na jednom događaju u sjevernoj Indiji.

U saopštenju od ponedjeljka, kancelarija Dalaj Lame je rekla da „želi da se izvini dječaku i njegovoj porodici, kao i njegovim brojnim prijateljima širom svijeta, za povredu koju su njegove riječi mogle nanijeti”, dodajući da „žali“ zbog incidenta, pišr “Blic”.

“Njegova svetost često zadirkuje ljude koje sreće na nevin i razigran način, čak i javno i pred kamerama“, navodi se u saopštenju.

Njegovo izvinjenje dolazi nakon što je snimak razmjene, koji se dogodio tokom događaja u gradu Daramšala na brdu u februaru, postao viralan na društvenim mrežama sa mnogim korisnicima koji su kritikovali postupke Dalaj Lame, piše CNN.

Na snimku se može vidjeti kako dječak prilazi dobitniku Nobelove nagrade za mir prije nego što ga pita: „Mogu li da te zagrlim?“

87-godišnji duhovni vođa zatim poziva dječaka na binu i pokazuje mu na obraz i kaže „prvo ovde“, podstičući dječaka da ga zagrli i poljubi, piše “Blic”.

Dalaj Lama tada pokazuje na svoje usne i kaže: “Onda mislim konačno i ovdje”.

Zatim povuče dječaka za bradu i poljubi ga u usta”.

“I sisaj mi jezik”, kaže on posle nekoliko sekundi, isplazivši jezik.

Idi na VRH
error: Content is protected !!