Bukilić: Jakupi daje sebi za pravo da državljanima Crne Gore oduzima Ustavom zagarantovano pravo

“Kao što smo se uvijek odazivali kada nam je država bila u problemu i prekretnici, tako ćemo se odazvati i ovog puta i vratiti Crnu Goru na evropski put. Molim vas da ostavimo po strani lične interese, sujete, eventualne ljutnje na pojedine suverenističke partije i shvatimo da je potrebno da ovog puta damo podršku predsjedniku Milu Đukanoviću, jer je glas za njega glas za spas Crne Gore i nas samih. Izaberemo li drugi put, naša djeca nam neće oprostiti”, piše u saopštenju

“Povodom izjave Arbena Jakupija da je poziv dijaspori da glasa u drugom krugu zloupotreba, želim da ukažem na otvorenu manipulaciju g-dina Jakupija. Osnovno pravo građanina zagarantovano Ustavom Crne Gore je pravo da bira i da bude biran, mora imati državljanstvo Crne Gore, navršenih 18 godina života i najmanje dvije godine prebivališta u Crnoj Gori. Zato je više nego začuđujuće da g-din Jakupi sebi daje za pravo da državljanima Crne Gore oduzima Ustavom zagarantovano pravo”, saopštio je Miloš Bukilić iz Saveza asocijacija Crne Gore u Njemačkoj.

“Pripadnici/e dijaspore / iseljenika koji se nalaze na studijama ili privremenom radu van granica Crne Gore će iskoristiti svoje pravo da glasaju u drugom krugu predsjedničkih izbora. Takođe, Zakon o registru prebivališta i boravišta prepoznaje status crnogorskih državljana sa prebivalištem u Crnoj Gori i boravkom u drugoj državi (u članu 8 stav 1 tačka 2) što je dovoljan dokaz da imamo pravo glasa i da nas u ostvarenju tog prava niko ne može spriječiti. Kao što smo se uvijek odazivali kada nam je država bila u problemu i prekretnici, tako ćemo se odazvati i ovog puta i vratiti Crnu Goru na evropski put. Molim vas da ostavimo po strani lične interese, sujete, eventualne ljutnje na pojedine suverenističke partije i shvatimo da je potrebno da ovog puta damo podršku predsjedniku Milu Đukanoviću, jer je glas za njega glas za spas Crne Gore i nas samih. Izaberemo li drugi put, naša djeca nam neće oprostiti”, piše u saopštenju.

 

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!