Pojavio se snimak: Američki nuklearni bombarderi letjeli nad Baltikom, prišao im ruski borbeni avion…

Ruski Su-35 poletio je u ponedjeljak iznad Baltičkog mora, nakon što su dva američka strateška bombardera letjela u smjeru ruske granice, ali se vratio u bazu nakon što su se bombarderi udaljili. Navodno su ruski avioni pratili bombardere dok nisu ušli u estonski zračni prostor

Nakon jučerašnje vijesti da je dignut ruski borbeni avion Su-35 iznad Baltičkog mora jer su se dva američka nuklearna bombardera B-52H približila ruskom vazdušnom prostoru, pojavio se snimak koji potvrđuje događaj na nebu.

Naime, ruski Su-35 poletio je u ponedjeljak iznad Baltičkog mora, nakon što su dva američka strateška bombardera letjela u smjeru ruske granice, ali se vratio u bazu nakon što su se bombarderi udaljili.

Navodno su ruski avioni pratili bombardere dok nisu ušli u estonski zračni prostor.

Do novoga susreta ruskih i američkih aviona dolazi šest dana nakon incidenta nad Crnim morem 14. marta.

“Dvadesetog marta radarski objekti snaga protivvazdušne odbrane Zapadnog vojnog okruga na dužnosti iznad Baltičkog mora otkrili su dva vazdušna cilja koja su letjela u smjeru državne granice Ruske Federacije”, objavilo je rusko ministarstvo odbrane na Telegramu.

U saopštenju se navodi da su mete bili strateški bombarderi američkog vazduhoplovstva B52H, piše “Jutarnji list”.

Rečeno je da je borbeni avion Su-35 podignut u vazduh kako bi spriječio povredu granice te da se “nakon što se strani vojni avion udaljio od državne granice Ruske Federacije, ruski lovac vratio u vazdušnu bazu”.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je dodalo da je let Su-35 bio strogo u skladu s međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!